fbpx
Skip to main content
beograd

ŽELITE DA KONKURIŠETE ZA POSAO DIREKTORA JAVNIH PREDUZEĆA?! Ove 3 stavke NIKAKO NE SMETE imati u svom CV-ju!

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Vlada Srbije objavila javni konkurs

U Službenom glasniku su objavljeni oglasi o javnim konkursima za izbor direktora u osam javnih preduzeća u Srbiji, rečeno je agenciji u Ministarstvu privrede.

Javni konkurs je objavljen za preduzeća “Putevi Srbije”, “Transnafta”, “Koridori Srbije”, Državna lutrija Srbije, kao i za četiri nacionalna parka Tara, Đerdap, Fruška Gora i Kopaonik.

OSAM JAVNIH PREDUZEĆA TRAŽI NOVOG DIREKTORA: Ako ispunjavate OVAJ USLOV, možete da konkurišete OD DANAS

Ljudi u kancelariji
Foto: Profimedia

Kandidati mogu da dostave prijave na konkurs 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Ministarstvo privrede je u sredu uputilo predloge na mišljenje da se za još devet javnih preduzeća raspiše konkurs. Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine koji predviđa da se direktori javnih preduzeća u Srbiji biraju na javnom konkursu i da neće moći da budu partijski funkcioneri.

Novi zakon propisuje i da direktora javnog preduzeća na period od četiri godine imenuje vlada, na osnovu sprovedenog javnog konkursa.

Direktor javnog preduzeća neće moći da bude član organa političke stranke, odnosno moraće da mu miruje funkcija u organu stranke.

U javnim konkursima, kandidati koji žele da konkurišu za posao direktora u bilo kom od 8 javnih preduzeća, u svojoj biografiji ne smeju imati sledeće stavke:

  • da nije član organa politička stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke
  • da nije osuđivano na kaznu zatvora najmanje šest meseci
  • da mu nisu izrečene mere bezbednosti u skladu sa zakonom kojim se uređuju krivična dela i to: obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi; obavezno psihijatrijsko lečenje na slobodi; obavezno lečenje alkoholičara; zabraa vršenja poziva, delatnosti i dužnosti

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
-1 Beograd