Skip to main content
posao

ZICER SAVETI ZA PROFIT: Ovo su najveće GREŠKE kada pregovarate O VISINI PLATE!

Foto: Profimedia
Pregovori oko visine plate su vrlo bitni.

Prilikom razgovora sa potencijalnim poslodavcem i pregovora oko različitih uslova, često se zanemaruju pregovori oko visine plate. Ukoliko poslodavac želi da baš vi budete deo njihove firme, a izuzetno ste motivisani da tamo radite, pregovori oko visine plate su vrlo bitni.

Ovo su 4 najčešće greške koje treba izbeći prilikom pregovora o visini plate:

1. Mala lista zahteva

Nije uvek stvar u novcu. Potrebno je definisati i dane koji ulaze u godišnji odmor, plaća li firma svojim zaposlenim medicinski pregled, bonuse na platu ili uslove za eventualno unapređenje.

2. Snaga volje

Probajte da dogovorite sastanak u popodnevnim satima odnosno nakon radnog vremena jer je tada čovekova volja već na zalihama i osoba je podložnija uveravanju. Drugim rečima, lakše ćete naterati vodu na svoju vodenicu.

PENZIONER (87) radi kao MLADIĆ: Dok njegovi vršnjaci igraju domine i karte, on čuva koze

pregovaranje o poslu
Foto: Profimedia

3. Praviti se pametan

Osoba koja dođe na razgovor sa stavom kako je najpametnija i upućenija čak i od svog sagovornika koji poznaje kompaniju uzduž i popreko, po pravilu neće dobro proći.

4. Ne izgovarajte "da" prebrzo

Ako je to ikako moguće radije recite: "Razmisliću" nego da odmah kažete "da". Procenite situaciju i ako je ona za vas povoljna, te reči bi mogle da vas stave u još bolju pregovaračku poziciju.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
19 Beograd