fbpx
Skip to main content
gradilište

IPAK DOBRA VEST: Država neće platiti ni dinar više zbog probijanja roka izgradnje!

Foto: Profimedia/ilustracija
Zorana Mihajlović izjavila da država neće imati nikakve dodatne troškove zbog probijanja roka izgradnje na deonici auto-puta od Ljiga do Preljine.

Potpredsednica Vlade je izjavila da izgradnja auto-puta od Ljiga do Preljine neće koštati ni dinara više nego što je trebalo.

- To je vest koju dugo čekam. Drago mi je što je stigla jako brzo nakon mog upozorenja da ću učiniti sve da država na infrastruktirnim projektima nikad više ne plati nijedan dinar više od onog što piše u ugovoru - rekla je Mihajlovićeva, reagujući na izjavu "Koridora Srbije" da zbog kašnjenja radova i produženja rokova, izvođač, azerbejdžanska firma "Azvirt", neće tražiti ništa, iako na to ima pravo. 

Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović
Foto: Srbija Danas

Ona je podsetila da je država do sada po pravilu nakon završetka radova uvek plaćala penale zbog grešaka u projektima ili nepredviđenih radova na terenu, koji su se merili desetinama miliona evra.

- Verujem da je ovo početak nove prakse u kojoj država nikad više neće plaćati penale, već da će penale plaćati svi koji ne budu poštovali ugovor, ali i nova pravila koja donosimo u vezi sa realizacijom projekata. Ova odluka će olakšati i rad radne grupe ministarstva čiji je posao da nakon završetka radova utvrdi razloge kašnjenja i da pregleda odštetne i zahteve za dodatne radove - rekla je Mihajlovićeva, stoji i saopštenju iz njenog kabineta.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd