fbpx
Skip to main content
Kontejner

OVO NIJE TEKST DA VAM SOLIMO PAMET: Sedam i po predloga kako da uštedite, a da NI NE PRIMETITE

Foto: Profimedia
Zrno po zrno kažu pogača, kamen po kamen kažu palača?

Čovek radi da bi trošio. Da nije tako ni sistem u kome živimo ne bi ''preživeo.'' I nema ništa loše u tome što ponekad na površinu isplivaju neki nepotrebni troškovi, nije veliki problem ako platite koje piće više u kafani prijatelju koji nema ili tome slično.

NOVA EVROPSKA ZEMLJA HIT ZA SRBE: Ne treba da znaju jezik, plata 500 evra, ali važna je JEDNA STVAR

Ako već možete, štedite na sebi a mi ćemo vam pokazati 9 laganih načina kako da to i uradite. 

VOĆE  - Navikli ste da kupujte 5 banana, kilo mandarina, grožđa dovoljno za flašu vina... Sve su to greške koje prosečan kupac napravi, a na kraju baci 2 banane, pola kile mandarina, i ko zna koliko nepojedenog grožđa sa dna činije. Ako vam se jede salata, kupite namirnica za isključivo JEDNU salatu. Sutra vam se ona možda neće jesti, možda vam se neće svideti sam proizvod koji ste kupili čak? 

voće
Foto: Profimedia

VOĆE 2 - Pogotovo bolan udarac za vaš budžet može biti kupovina sezonskog ili egzotičkon voća. Videli ste kivi u nekom hipermarketu, sećate se kroz maglu ukusa, niste sigurno ni kako se tačno treba oljuštiti i iseći ali ste kupili korpicu za 400 dinara. Doćiće opet taj dan do plate, a vi ćete sigurno naći bolju namenu tom novcu.

KNJIGE - Legla je plata, kukate kako niste dugo ništa pametno pročitali, ušli ste u knjižaru pitali za najnoviji bestseler i kupili knjigu od 700 strana i 1.900 dinara, koju ćete verovatno par puta otvoriti. Uvek je lepo imati veliku biblioteku, ali ako smo samo kod čitanja, učlanjenje u biblioteku na godišnjem nivou ispada jeftinije nego samo jedna vaša takva impulsivna kupovina. Pogotovo što prodavci definitivno ne znaju vaše afinitete kao vaš prijatelj/prijateljica a i sigurno imate u kući knjige koje niste pročitali a želeli ste. 

FLAŠICE VODE - Izdatak koji će vas ''ukanaliti'' na duže staze. Tih 50 dinara koje date svaki dan na flaširanu vodu na kraju meseca izađu na 1.500 dinara. Srbija je i dalje jedna od retkih zemalja sa ''ispravnom'' i zdravom vodom sa česme, iskoristite to. Bolje kupite lepu čuturicu koju ćete moći iznova i iznova doupnjavati.

GAĆE - Možde ćete se začuditi ali prosečan Srbin da godišnje veliku količinu novca na gaće. Čak su gaće postale i jedan od popularnijih poklona u ovom trenutku, a radnje koje prodaju isključivo donji veš nikad nisu bile bliže. Male je razlika između gaća od 400 i 4.000 dinara, na kraju krajeva ne vidi se tolika razlika jer ne idete često u gaćama po ulici.

NOVE TEHNOLOGIJE - Uvek je lepo biti u ''trendu'' sa modernim tehnologija, one štede naš novac i sve ono za šta smo nekada morali davati dinare, danas ne moramo samo uz pomoć njih. Ipak, nije sve baš tako ružičasto, pogledajte samo oko sebe koliko neiskorišćene tehnologije imate oko sebe, većina od nas ima ''kesetinu'' neiskorišćene tehnologije i ne, neće vam nikada zatrebati! 

elektronski čitači
Foto: Profimedia/ilustracija

UVEK SAM HTEO PROBATI OVO MEKSIČKO PIVO - Iako je plata tek ''legla'' i želiš sebe da počastiš, meksičko pivo na splavu nije toliko dobra ideja kao što misliš, pogotovo ako ti se otvori ''dizna.'' Jače od glavobolje dan posle, boleće kada konobar donese račun i budeš shvatio da je jedna flaša stajala blizu 400 dinara i da si ih ti popio 7 jer su flaše toliko male da možeš da ih staviš u nos.

OVAJ MOMAK ZARADI 2600 DOLARA MESEČNO PREKO SNEPČETA A EVO I KAKO: Da se ne lažemo, isto možete i vi?

ŠMINKA I TAJ CRVENI LAK - Ne draga moja drugarice, taj crveni lak nije drugačiji od tog crvenog laka koji ti imaš. Crveno je crveno (crveno je boja ljubaviii) i ne postoji niti jedna opravdan razlog da ih imaš dva. Iako je potrebna velika mentalna volja da bi lepši pol sačuvao koji dinar na šminci, nije neizvodljivo. Jedan od prvih koraka je organizovanost i popis sve šminke koja postoji u kući, pa je samo dopunjavati.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd