fbpx
Skip to main content
Mladi ljudi na poslu

POTPUNO BESPLATNO: Prilika za sticanje veština koje donose VELIKU ZARADU!

Foto: Profimedia
Kurs se pohađa putem interneta i besplatan je!

Udruženje iSerbia pod pokroviteljstvom opštine Zemun realizuje projekat “Postani i ti IT” koji ima za cilj da se učenici srednjih škola uzrasta 15-19 godina upoznaju sa prednostima neformalnog obrazovanja u oblasti programiranja i kreiranja  mobilnih aplikacija.

plaćanje preko interneta
Foto: Profimedia

Kompjuterska pismenost neophodna za svaki posao

Kurs se pohađa putem interneta, tj. putem iAkademije, onlajn platforme za učenje. Budući da je za pohađanje ovog kursa neophodno osnovno poznavanje programiranja, prve lekcije pružaju upravo ta znanja kako bi polaznici mogli potom da savladaju android programiranje. Kurs je besplatan za polaznike i osmišljen je tako da ga oni mogu koristiti iz udobnosti svoje fotelje i u vreme kada im to najviše odgovara.

Ideja projekta je da mladi počnu da razmišljaju o onlajn usavršavanja, o mogućnostima  IT sektora, o internetu kao alatu za rad i moćnom resursu koji pruža bezbroj šansi. Bez obzira na posao kojim se bavimo, kompjuterska pismenost je sve neophodnija. 

Ruter
Foto: Profimedia

“Počev od prvog oktobra sprovodi se interaktivna onlajn obuka  na kojoj 60 učenika srednjih škola uči osnove programiranja. Posle toga smo krenuli sa osnovama iz kreiranja mobilnih aplikacija. Stečeno znanje učenika smo proverili  na testu posle koga smo odabrali 20 najboljih koje obučavamo za stvaranje Android aplikacija. Kurs će u elektronskoj učionici biti otvoren polaznicima do kraja godine”, izjavila je asistentkinja projekta Suzana Marjanović.  

Nagrada za najboljeg polaznika

Jednom kada kreiraju svoje Android aplikacije, polaznici će ih postaviti na internet. Tri najbolje biće predstavljene na završnom događaju kada će takođe biti proglašen i nagrađen najbolji polaznik.

Svi polaznici imaju mentorsku podršku programera u savlađivanju gradiva i rešavanju zadataka, kao i forum grupu gde mogu da razmenjuju iskustva, pitanja, utiske.

-Zadovoljan sam znanjem polaznika i motivacijom za učenje. Odlično smo sarađivali i nije bilo većih problema u rešavanju zadataka. Očekujemo dosta zanimljivih aplikacija u završnom zadatku, izjavio je jedan od mentora, programer Stanko Arsenijević.

- Kurs je  opravdao moja očekivanja. Mislim da će mi pomoći oko gradiva u 3. i 4. godini tako da sam zadovoljna što sam deo ovog projekta. Volela bih da se bavim programiranjem u budućnosti i mislim da je ovo dobar početak za to.” Ivana Stojanović, učenica Pravno-birotehničke škole u Zemunu, takođe jedna od najboljih polaznika dodala je: “Smatram da je kurs dobar - odranije sam poznavala osnove programiranja tako da sam savladala prvi deo kursa bez poteškoća.  Nadam se da će i kreiranje Android aplikacije biti uspešno kaže učenica Marija Avramović,  jedan od do sada najboljih polaznika.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
24 Beograd