fbpx
Skip to main content
Zorana Mihajlović, radna grupa

MIHAJLOVIĆ: Probijen rok za završetak gradnje deonice Ljig-Preljina, odgovorni će odgovarati!

Foto: Srbija Danas
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će rok za završetak gradnje deonice Ljig-Preljina biti produžen za 40 dana.

Mihajlovićeva je navela i da će firme angažovane na izgradnji te deonice na Koridoru 11, koja je trebalo da bude puštena u saobraćaj krajem avgusta, odgovarati za to kašnjenje.

MIHAJLOVIĆ STRAHUJE ZA SVOJU PORODICU: Očekujem da mi neko upadne u stan i povredi nas!

Mihajlovićeva je rekla novinarima da se na toj deonici kasni zbog tehničkih problema u izgradnji dva tunela i mostova i da se već radi na utvrđivanju odgovornosti, kao i da ubuduće na bolji način moraju da se biraju poizvođači radova.

Zorana Mihajlović
Foto: Srbija Danas

- Vlada nije imala kompletne informacije o situaciji na deonici Ljig-Preljina i ono što smo videli govori nam o tehničkim problemima, naročito u izgradnji dva tunela, odnosno betonske kolovozne trake i još nekim problemima na mostovima - kazala je Mihajlovićeva.

Na auto-putu Ljig-Preljina kao glavni izvođač angažovana je azerbejdžanska kompanija Azvirt, a podizvođači su domaće firme. Mihajlovićeva je dodala da je u prethodne dve nedelje imala nekoliko sastanaka ne samo sa izvođačima, već i s podizvođačima i nadzorom koji je na toj deonici počeo da radi tek od februara ove godine.

Gužva na auto-putu
Foto: Profimedia/ilustracija

- Ta deonica nije imala nadzor iako je ministarstvo upozoravalo da mora postojati nadzor. Izvestiću premijera Aleksandra Vučića o tome šta mislim da bi bio najbolji način da se ponese odgovornost - rekla je Mihajlovićeva. 
Ona je dodala da u građevini uvek ima nekih problema, ali da mora da postoji bolja koordinacija u izveštavanju i da podizvođači moraju da budu birani na mnogo kvalitetniji način nego do sada.

- Podizvođače ne bira ministarstvo već izvođač u dogovoru sa investitorom, u ovom slučaju Koridorima Srbije - navodi Mihajlovićeva. Ona je podsetila da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i inrastrukture u prethodne dve godine davalo preporuku Koridorima Srbije da raskinu ugovor na dve deonice Koridora 10 sa izvođačima, kao i da su do sada izvođači često raskidali ugovore s podizvođačima.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
?'s picture

?

posle dužeg vremena pojavila se i do sledećih izbora samo će ona da se pojavljuje.

1 | 0

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd