fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić u poseti Tehničkoj školi u Vlasotincu

VLADA SRBIJE U NIŠU 6.DAN: Premijer u Tehničkoj školi - OVE UČENIKE ČEKA POSAO! (FOTO)

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Premijer je obišao fabriku "Mladost", "Jura", poljoprivredno gazdinstvo Ivana Kostića, Tehničku školu iz Vlasotinca, mlekaru Gložane.

Potpisan ugovor za izgradnju pogona kompanije "Leoni"

U Nišu je danas potpisan ugovor za izgradnju novog pogona komapnije "Leoni", a potpisivanju ugovora koji će omogućiti otvaranje 2200 novih radnih mesta prisustvovao je premijer Aleksandar Vučić.

Ugovor o podsticajima su potpisali ministar privrede Goran Knežević i direktor kompanije "Leoni" Klemens Saksom. Potpisivanju su prisustvovali i nemački ambasador Aksel Ditman i gradonačelnik Niša Darko Bulatović. 

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Tehničku školu iz Vlasotinca u kojoj je ove školske godine prvi put upisan obrazovni profil industijski mehaničar, po modelu dualnog obrazovanja i otvorena nova radionica.

Vučić je poručio da je zahvalan nemačkoj vladi koja je obezbedila finansijsku pomoć da se taj profil uvede u školu.

- Mi to ne bismo uspeli sami da sprovedemo, a ovako možemo da učimo - rekao je Vučić.

Premijer je pozvao nekoliko učenika novootvorenog smera da mu se pridruže pred kamerama i poručio:

- Njih čeka posao. Nama ljudi vašeg profila nedostaju, varioci, mehaničari, čak i vodoinstalateri i nećemo da uvozimo ljude, imamo ovoliko nezaposlenih - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić u Tehničkoj školi u Vlasotincu
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Na profilu industrijski mehaničar ove godine se školuje 30 učenika, škola ima ukupno 495 đaka na pet smerova - mašinstvo, građevinarstvo, elektrotehnika, ekonomija i tekstil, a tekstilna kompanija zaposlila je sve maturante.

Vučić se pozdravio sa učenicima i obišao učionice i u kratkom razgovoru sa učenicama koje se bave tekstilo, Vučić se raspitivao da li im je težak nastavni program, a pošto su odgovorile da nije, poručio im da modeli, koje je video, a koje su one napravile, "super izgledaju, iako se on ne razume u modu".

Osnivanje novog profila podržale su kompanije "Elrad", "Gruner", "Mladost" i Livnica "Vitko".

U prvom razredu učenici rade u renoviranoj radionici u okviru škole, u drugom će dva dana sedmično provoditi u nekoj od kampanija, a u trećem rezredu po tri dana, rekao je direktor Škole Milivoje Ðorđević.

Školu su obišli i nemački ambasador Aksel Ditman, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i predstavnici Minsitarstva prosvete.

MLEKARA "GLOŽANE" - Saradnja sa 800 kooperanata!

 Vučić je bio i u mlekari "Gložane" u istoimenom selu u blizini Vlasotinca gde se upoznao sa tehnologijom rada, obišao pogone i razgovarao sa rukovodstvom.

Mlekara "Gložan" je privatna forma koja uspesno posluje već 20 godina i bavi se preradom mleka i proizvodnjom sireva. Imaju maloprodajne objekte u južnoj i jugoistočnoj Srbiji, a sarađuju sa oko 800 kooperanata.

Aleksandar Vučić u mlekari Gložane
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Vučić je takođe danas posetio i poljoprivredno gazdinstvo Ivana Kostića u Gornjem Krajincu kod Leskovca, gde je u razgovaru s poljoprivrednicima najavio još veću podršku poljoprivredi.

Vučić je posetio gazdinstvo koje je obuhvaćeno projektom elektrifikacije polja Ministarstva poljoprivrede i istakao da će država pomoći dalju elektrifikaciju obradivih površina, kao i po pitanju energenata.“

Osim elektrifikacije, gledaćemo da pomognemo koliko možemo da vam olakšamo posao”, rekao je Vučić.

Projekat elektrifikacije polja vredan je 66 miliona dinara, 90 odsto je finansirala Svetska banka, dok su ostatak novca uložili građani.Do sada je elektrificirano 37 kilometara polja.

U pet sela u okolini Leskovca postavljeno je 500 bandera i deset trafo stanica, tako da poljoprivrednici umesto pumpi za navodnjavanje na dizel gorivo mogu da koriste struju.

Zahvaljujući tom projektu, godišnja ušteda za poljoprivredna gazdinstva je od tri do pet hiljada evra.Gazdinstvo Ivana Kostića su, uz premijera, posetili i ministri poljoprivrede i privrede Branislav Nedimović i Goran Knežević.

VUČIĆ: Ministri su razmaženi

On se požalio i da su svi ministri razmaženi, te da su jedva čekali da odu za Beograd, tako da su kasarnu brzo napustili.

Tokom obilaska Kompanije Jura objasnio je da su neki ministri u kasarni proveli tri, neki četiri ili pet, a neki dva dana, a da su se neki vrlo brzo vratili za Beograd. 

- Oni imaju porodice, imam i ja, ali sam ja disciplinovan i težak čovek, ne moram da vidim kadu sedam dana, meni je dovoljno da imam tuš i baš me briga... Neki ne mogu, posebno ne žene - rekao je Vučić.

Probao ljutu papričicu kod Kostića!

Tokom obilaska poljoprivrednog gazdinstva Ivana Kostića u selu Gornje Krajince "degustirao" - ljutu papričicu.

Vučić je u šali ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću, pošto je prihvatio da "gricne" ljutu papričicu, poručio:    

- Ako umrem, Nedimoviću ti si kriv. Celu vest možete pročitati na sledećem linku!

ČESTITAM SVIM KANDIDATIMA, IMAĆEMO 19 PREDSEDNIKA!

Tokom obilaska južnokorejske fabrike "Jura" rekao da već sada čestita svima koji su najavili kandidaturu za predsedničke izbore naredne godine i poručio da su neki od njih multimilioneri.

- Oni imaju mnogo para, ja sa njima ne mogu da se borim. Čestitam im, ja sam se borio sa mnogo mutlimilionera u prošlosti i do sada sam nekako uspevao, ali ne verujem da ću uspevati i u budućnosti - rekao je Vučić. Više o tome pročitajte na ovom linku!

GRAĐANI APLAUDIRALI PREMIJERU!

Premijer je obišao danas fabriku "Jura" u Leskovcu, u kojoj je zaposleno 2.100 radnika i razgovarao sa nekima od njih. Više o tome možete pročitati na ovom linku!

Posetio i novoizgrađeni objekat u kojem su magacini za sve tri fabrike u Srbiji - u Leskovcu, Nišu i Rači.

Vučića su u fabrici dočekali direktor Jure za Evropu Kim Jun Be i zamenik direktora za Srbiju Jang Vu Nam. Premijera je ispred fabrike sačekao veliki broj građana, koji su ga ispratili aplauzom.

"Jura" proizvodi elektorinstalacije za južnokorejske automobile "KIA" i "Hjundai".

Premijer u fabrici "Mladost"!

Aleksandar Vučić u fabrici Mladost
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, šestog dana rada vlade u Nišu, posetu je počeo obišavši fabriku opeke i crepa "Mladost" u Leskovcu, koja svoje proizvode plasira na Kosovu i Metohiji, i poručio da vlada podržava domaća preduzeća koja posluju u toj pokraijini.

"Vaše prisustvo na Kosovu je veoma važno. Onima koji vas kritikuju slobodno recite - idite kod Vučića, mi radimo svoj posao", rekao je Vučić u razgovoru sa rukovodstvom fabrike i pohvalio poslovanje preduzeća.

Fabrika "Mladost" je primer uspešne privatizacije!

Vučić je rukovodiocima rekao i da bi fabrika trebalo da povećava izvoz u Bugarsku i Albaniju.

Aleksandar Vučić u poseti fabrici Mladost
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Fabrika "Mladost" je primer uspešne privatizacije, jer je domaći investitor kupio tu kompanju pre 12 godina, a do sada su investirali 22 miliona evra.

Crep i opeku izvoze u skoro sve zemlje regiona.

Vlasnici fabrike proveli su premijera kroz sve prostorije i pokazali mu tehnologiju rada.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 6 Pogledaj sve komentare
sava's picture

sava

Nova radna mesta, ocuvanje starih i otvaranje novih firmi.

0 | 1
Mila's picture

Mila

Dobrom privatizacijom stiže se do velikog uspeha.

0 | 1
sandra's picture

sandra

Smatram da je odlika premijera da obidje sve fabrike odlicna jer ce se na taj nacin otkloniti eventualni propusti i na taj nacin omoguciti bolji i produktivniji rad.

0 | 1
Peca's picture

Peca

Srbi su vredan narod i drago mi je sto nam je omoguceno da radimo.

0 | 1
mirka's picture

mirka

Sve pohvale za naseg premijera jer je ima paklenih sedam dana rada a uspeva sve da postigne.

0 | 1
cokanac's picture

cokanac

Mladost je pravi primer onoga cemu treba da se tezi

0 | 1

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
26 Beograd