fbpx
Skip to main content
Alibaba

DA LI SE SEĆATE UPLAĆIVANJA KREDITA PREKO GREB-GREB KARTICA? Podaci koji slede će vas šokirati!

Foto: Profimedia
Kinesko internet preduzeće ''Alibaba'' raste neslućenom brzinom!

Verovatno se sećate starih i glomaznih telefona, popularnih cigli. Neki su imali antenu koja se izvlačila, neki su imali dugmiće veće od pojedinih današnjih telefona, na nekima si mogao komponovati melodije.

NEMOGUĆE DA SE SRBIN OVOGA NIJE SETIO: Sediš na stolici svaki dan i zaradiš 170.000 dinara dnevno!

Ako se sećate svega navedenog, onda se sećate verovatno i greb-greb kartica pomoću kojih ste dopunjavali vaše mobilne kredite. Bile su samo određene sume, naplaćivali ste i neke dodatne dažbine, ali je verovatno najveća dosada bila grebati onu foliju sa poleđine. Ipak, posle ste od upotrebljivanih kartica mogli napraviti praktičan privezak za ključeve, što je mnogo Srba u to vreme i radilo.

Allibaba
Foto: Profimedia

Danas, mnogo godina kasnije, neverovatno je gde su telefoni dospeli. Kompanija Alibaba iznela je neverovatne podatke i objavila da prvi put u modernoj istoriji, imaju veći priliv novca sa mobilne aplikacije nego sa računara! Da ne bude sve ovako senzacionalno, treba ipak uzeti u obzir da 96% prihoda ove kompanije dolazi iz Kine, gde postoji veoma razvijena kultura onlajn mobilne kupovine. 

Analitičari baš zbog toga upozorovaju, da Alibaba veoma zavisi od kineske ekonomije i da se očekuje da čim Kina malo oslobi ili zastane, isto se desi i sa Alibabom. 

ISPOVEST DEVOJKE KOJA JE IZBACILA JEDNU SVAKODNEVNU STVAR: Uštedela sam 5.500 dinara, i ne planiram da stanem

Kvartalni prihod ove kineske ekonomije iznose 4.84 milijarde dolara! 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
-5 Beograd