Skip to main content
novčanik

NI NE SUMNJATE DA VAM OVIH PET STVARI UOPŠTE NEĆE NEDOSTAJATI: Evo na čemu možete da uštedite!

Foto: Profimedia
Čega biste mogli najlakše da se odreknete da biste uštedeli? Možda će vam pomoći ispovest Holi Džonson. Ona i muž su vodili evidenciju troškova i ubrzo shvatili gde odlazi dosta novca, bez preke potrebe.

Holi Džonson i njen suprug su odlučili da vode evidenciju troškova jer su se spremali da dobiju decu. Nakon pažljivog praćenja svoje potrošnje shvatili su da je:

  • potrošnja na hranu ogromna,
  • budžet koji odvajaju za televiziju dosta veliki
  • mesečna rata kredita za automobil najveća stavka u kućnom budžetu.

kasica prasica
Foto: Profimedia/ilustracija

Ovoga su se odrekli:

1. Kablovska televizija

- Od kako smo ukinuli kablovsku, mesečno uštedimo 70 dolara, a ono što time dobijamo je višak slobodnog vremena, koje sada kvalitetnije provodimo zajedno - rekla je Holi.

2. Kredit za automobil

Umesto da plaćaju manje rate svakog meseca, Holi i njen muž su odlučili da udvostruče svoju mesečnu ratu i tako brže isplate kola. - Bez rate od 350 dolara mesečno, osetili smo olakšanje i zakleli smo se da više nikada nećemo uzimati nov automobil. Od sada ćemo da vozimo starije automobile i plaćaćemo ih kešom.

3. Večera van kuće

- Više se hranimo kod kuće, ali nismo potpuno odustali od hranjenja van porodičnog doma. Nekoliko puta nedeljno kuvamo, pazimo šta kupujemo i tako nam se mesečni budžet za hranu smanjio za 300-400 dolara - kaže Holi.

Par u restoranu
Foto: Profimedia/ilustracija

4. Članstvo u teretani

Holi i njen muž uštede oko 70 dolara mesečno, nakon što su se ispisali iz lokalne teretane. Napravili su mesta u kući gde povremeno vežbaju i više izlaze u prirodu, gde voze bicikle, trče i šetaju.

5. Nepromišljeno trošenje

Od kako su na mesečnom nivou počeli da prate i paze na svoje finansije. Nepromišljeno trošenje su zamenili korisnim odricanjima i pametnom kupovinom.

- Naučili smo da vodimo skroman i jednostavan život. Sada znam da je moguće imati srećan i ispunjen život bez luksuznih i gotovo nepotrebnih stvari, a novac koji uštedimo je šlag na torti našeg uspeha - rekla je Holi.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
žika's picture

žika

Ne razumem... Zašto bih štedeo, ako sve to mogu da platim?

4 | 1

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd