fbpx
Skip to main content
Novčiči

AKO GA IMATE, VI STE BOGAT ČOVEK! Novčić sa likom koga SVI VEOMA DOBRO ZNAMO prodaje se za skoro 40.000 DINARA! (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Retka kovanica od 50 penija sa jednim od najomiljenijih Božićnih i novogodišnjih likova Sneškom Belićem prodaje na E-bay-u za 290 funti, odnosno za 331 evro (38.877 dinara).

Srebrni novčići, odnosno kovanice sa likom Sneška Belića pušteni su u opticaj još 2003. godine na ostrvu Man, a i bilo ih je svega 10.000, sudeći prema podacima vebasajta o sakupljanju novčića Change Checker.

Novi zakon pred Skupštinom: Poslanici razmatraju nuklearnu sigurnost Srbije

Novčići su bili pušteni u opticaj kao kovanice u znak obeležavanja 25-godišnjice postojanja klasika "Sneško Belić" koji je napisao dečji autor i ilustrator Rejmond Brigs.

Najviša cena koja je bila ponuđena na E-bay-u za novčić sa likom Sneška Belića iznosila je 292 funte, nakon što je 29 ljudi podnelo ponudu za kupovinu istog krajem oktobra.

Novi zakon pred Skupštinom: Poslanici razmatraju nuklearnu sigurnost Srbije

A, inače se ova kovanica prodaje za manje od 200 funti kada ovakav redak novčić uopšte i dospe na neki onlajn sajt za prodaju.

Kovanica od 50 penija - koja je praktično i tehnički vredna baš toliko, 50 penija - proizvela je kompanija "Pobdžoj Mint" koja je do prošle godine napravila sve kovanice i novčanice ostrva Man.

Ove nedelje su izdali tri nova novčića sa likom Sneška Belića, a dva od njih su rasprodata za samo nekoliko sati. Jedan od njih, srebrnjak, koji je dizajniran čak u boji, već se uveliko prodaje po ceni tri puta većoj u odnosu na cenu na E-bay-u, u iznosu od 206 funti.

Održan forum na Bledu: Glavna tema je bila veštačka inteligencija i njen uticaj na liderstvo

Treba naglasiti da ovi novčići neće ući na tržište novca, odnosno u opštu cirkulaciju novca, tako da je mala verovatnoća da će se iste ove kovanice naći u vašoj rezervi za vraćanje kusura, nažalost.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd