fbpx
Skip to main content
Koronavirus i putovanja

"U EGIPAT I TURSKU SRBI USKORO MOGU LAKŠE DA PUTUJU" Najavljene fantastične vesti za odlazak na letovanje

Foto: Profimedia/ilustracija
Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta) Aleksandar Seničić, danas je rekao da Srbija ima dogovor sa četiri zemlje u koje građani mogu da putuju bez testova

Kako kaže, razgovori sa Egiptom i Turskom mogli bi da donesu dobre vesti za srpske turiste.

RAČUNI ZA STRUJU PREPOLOVLJENI: U Zapadnoj Srbiji prva solarna elektrana već pokazuje benefite (FOTO)

RAČUNI ZA STRUJU PREPOLOVLJENI: U Zapadnoj Srbiji prva solarna elektrana već pokazuje benefite (FOTO)

KO VISOKO LETI, NISKO PADA? BITKOIN U MINUSU: Kriptovaluta jutros pao ispod 52.000 dolara

KO VISOKO LETI, NISKO PADA? BITKOIN U MINUSU: Kriptovaluta jutros pao ispod 52.000 dolara

"HRANIMO NEŠTO ŠTO JE GOTOV PROIZVOD" Zbog smanjene potražnje imamo višak ribe, šta nakon posta?

"HRANIMO NEŠTO ŠTO JE GOTOV PROIZVOD" Zbog smanjene potražnje imamo višak ribe, šta nakon posta?

- U ovom trenutku imamo dogovor sa BiH, Crnom Gorom, Severnom Makedonijom i Albanijom. Sa Grčkom imamo dogovor da može da se uđe sa PCR testom ne starijim od 72 sata ili sertifikatom o bilo kojoj vakcini. Sa Hrvatskom važi negativan antigenski test, a može da se uđe i sa bilo kojom vakcinom - rekao je Seničić.

On je pojasnio kakva je situacija sa ostalim turističkim destinacijama zanimljivim za srpske građane.

- Za Egipat imamo veliko interesovanje, tamo je zasad potreban PCR test. Vodimo razgovore sa Egipćanima o priznavanju sertifikata za vakcinaciju, verujem da neće biti problema, jer i tamo građani primaju kineski ''Sinofarm''. Očekujem do kraja maja da se reši to - kazao je Seničić.

Što se Turske tiče, očekuje se da će do kraja maja biti ukinute kontrolne mere za turiste.

korona virus
korona virus
Foto: Profimedia

- Sada je potreban PCR, ali verujem da će do kraja maja da se to ukine, odnosno, da strani tursiti neće imati bilo kakve uslove za ulazak u Tursku. Turci i Egipćani jako vode računa o merama, higijeni. Mnogo naših državljana je prošle godine letovalo u Turskoj, doduše, manje nego inače, nismo imali nijedan slučaj zaraze, ali mora svakako da se pazi i poštuju mere zemlje u kojoj gostujete - naglašava direktor Jute.

Što se tiče vakcinacionog turizma, odnosno reklame koja se pojavila u Turskoj, u kojoj se nudi građanima da dođu u Beograd i vakcinišu se, Seničić je ocenio da je reč o prevari.

- Ovog trenutka postoji samo jedan vakcinacioni turizam između Nemačke i Turske. Nemački turisti koji žele mogu da se vakcinišu u Rusiji, idu dva puta u razmaku od tri nedelje, ostaju po dva noćenja. U Saudijskoj Arabiji može vakcina da se plati, a ovde ta mogućnost ne postoji - dodao je Seničić.

On je ocenio da bi bilo dobro kada bi se cena PCR testa za naše građane smanjila za osobe koje planiraju putovanja u inostranstvo i za decu od 14 do 16 godina, što bi takođe "pomoglo turističkim agencijama".

- Dobro je i što je spuštena cena PCR testa za strane državljane, očekujemo da će nam doći turisti iz pojedinih država - poručio je Seničić.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd