Skip to main content
RTB Bor

Ambasador Li potvrdio: Kompanija koja je zainteresovana za RTV BOR jedna od NAJUSPEŠNIJIH

Foto: Profimedia/ilustracija
Predstavnici kineske kompanije već bili u "Boru"

Kineska kompanija koja je zainteresovana za RTB "Bor" je jedna od najuspešnijih u toj oblasti, rekao je ambasador Kine u Beogradu Li Mančang ističući da ona ima predstavništva i u drugim zemljama.

On poručuje da je Srbija za Kinu veoma važna, a najbolja ilustracija toga je što predsednik Vučić uskoro već treći put putuje u Kinu.

Ambasador je naveo da su, koliko je njemu poznato, predstavnici kineske kompanije već bili u "Boru". Navodi da je reč o ozbiljnoj kompaniji koja je veoma zainteresovana za saradnju.

Komentarišući Samit 16+1 u Sofiji, i to da je od 18 potpisanih dokumenata, na tri srpska strana stavila potpis, Mančang je rekao da je potpisan memorandum za industrijski park za voće i povrće i da je odmah posle samita došla grupa od pet predstavnika Srbije, koji su imali kontakte sa Ministarstvom poljoprivrede i bili kod njega. Kako je naveo, razgovarali su u kom pravcu i kako sprovesti taj projekat.

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dimitrije Goll

Ambasador Mančang je istakao da iz ovog regiona skoro nijedan predsednik u poslednje četiri godine nije išao u Kinu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić, već treći put ide u Kinu, iz čega je je "jasno da je Srbija mnogo važna i da imamo prijateljske odnose".

Na pitanje da li u septembru, kada se održava tzv. letnji Davos, očekuje neke konkretne dogovore, poput ugovora za deonicu Preljina-Požega, ambasador kaže da očekuje potpisivanje više, a ne samo jednog ugovora, prenosi RTS.

On je istakao i da Srbija i Kina imaju brojne zajedničke projekte, poput mosta, brze pruge, autoputa, Železare, "Huaveja", zatim u oblasti energetike, u Kostolcu...

- Pre dve nedelje potpisan je Memorandum o saradnji između kineske kompanije i "Ikarbusa", ta kompanija je proizvođač električnih autobusa, hoće da montiramo ovde zajedno elektične autobuse - naveo je Li Mančang.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd