fbpx
Skip to main content
Ana Brnabić

Brnabić OTKRILA koliko investicija očekuje Srbija u 2019. godini

Foto: Profimedia
Brnabić je kazala da Srbija ostaje duboko posvećena evropskim integracijama i pouzdan partner Briselu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija ove godine očekuje tri milijarde evra stranih direktnih investicija.

Ona je ocenila da te investicije pokazuju da se Srbija doživljava kao stabilno poslovno okruženje i dodala da su najveći rezultati postignuti u ekonomskim reformama. 

Tržište AUTOMOBILA okreće novi list: Slede DRASTIČNE PROMENE u CENI!

Brnabić je kazala da Srbija ostaje duboko posvećena evropskim integracijama i pouzdan partner Briselu, bez obzira na izazove koji očekuju samu Evropsku uniju. 

- Ova godina biće godina ogromnih izazova za EU kao što je pitanje Bregzita i održavanje izbora - rekla je Brnabić na šestoj sednici Nacionalnog konventa o EU. 

Brisel
Foto: Profimedia

Prema njenim rečima, to će verovatno značiti manje interesovanje za proširenje, ali Srbija bez obzira na to mora da nastavi da insistira na reformama i njihovoj primeni. 

Ona je rekla da je najvažnije političko pitanje Srbije odnos sa Prištinom, za koji je ocenila da moramo da rešimo zbog nas samih, a ne zato što to neko traži od nas kao neki uslov. 

Izgradnja dela Turskog toka kroz Srbiju počinje brže nego što je očekivano

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici kazao je da ova godina, bez obzira što se održavaju izbori i odredjuje budžet EU, neće udaljiti tu zajednicu od prioriteta, a to je prtistupanje novih članica. 

Ana Brnabić
Ana Brnabić
Tanjug/​Sava Radovanović

- Ohrabrujem Srbiju da ostane ambiciozna i posvećena evrointegracijama, a EU će uraditi svoj deo posla -  rekao je Fabrici. 

On je ocenio da se Balkan kreće ka EU i očekuje da se taj posao nastavi i ove godine, ali je napomenuo da se pristupanje EU ne dešava "preko noći", već je potrebna energija čitavog društva.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
24 Beograd