fbpx
Skip to main content
Marko Čadež

Čadež pozvao privrednike na "Ekspo Dubai": Prilika da srpska privreda pokaže fantastične inovativne proizvode i rešenja

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Oko dve stotine privrednika iz Srbije, već tokom prve dve sedmice Svetske izložbe Ekspo 2020 Dubai, imaće priliku da predstave inovativne proizvode, povežu se sa dobrim kompanijama i pronađu partnere, rekao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i pozvao male i srednje firme da se prijave za učešće na ovoj prestižnoj globalnoj manifestaciji.

"Uveren sam da će od početka oktobra Dubai biti pravo mesto za nove investicije i nove poslove, i prilika da srpska privreda pokaže fantastične inovativne proizvode i rešenja. Već u prvim tematskim nedeljama, posvećenim Klimi, Biodiverzitetu i Svemiru biće prezentovana moderna rešenja, od inovativnih prevoznih sredstava do balističkih padobrana i najnovijih tehnologija u poljoprivredi", rekao je Čadež.

- Finalizujemo radove na srpskom biznis habu koji će tokom 6 meseci, koliko traje Ekspo u Dibaiju, praktično biti kuća srpske privrede, privrednici će ovde moći da organizuju sastanke, prezentacije, izlože svoje proizvode, a i da se odmore - rekao je danas Čadež prilikom obilaska završnih radova na habu Srbije.

- Želim da ohrabrim male i srednje kompanije koje imaju inovativne proizvode i usluge, da se prijave i postanu deo srpskog biznis haba i naše porodice koja će ovde šest meseci praviti novu vrednost i nove poslove - istakao je Čadež.

Kako je objasnio, dosta toga je urađeno da bi se malim i srednjim firmama omogućilo da učestvuju na izložbi u Dubaiju i predstave svoje ideje.

Obezbeđene su besplatne avio karte za čarter letove, besplatni lokalni transferi, smeštaj po povlašćenim cenama u odabranim hotelima, besplatno korišćenje PKS prostora u slobodnoj zoni Dubai South.

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd