fbpx
Skip to main content
Dan Rudara

Čestitka Milorada Grčića, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, povodom 6. avgusta Dana rudara

Foto: JP EPS
"Svaki put rudari su dokazali da odgovornost, hrabrost i posvećenost poslu pobeđuju svaki izazov"

- Predani rad rudara „Elektroprivrede Srbije“ oslonac je stabilne proizvodnje uglja i električne energije u Srbiji. Svaki put rudari su dokazali da odgovornost, hrabrost i posvećenost poslu pobeđuju svaki izazov. Za težak posao se kaže da je rudarski, ali samo rudari znaju koliko je truda, snage, znanja i požrtvovanosti potrebno da bi se uspešno uradio taj posao, da bi građani i privreda Srbije bili energetski sigurni, svakog dana u godini, i danju i noću, po velikim vrućinama i hladnoćama, kiši i blatu. 

Svestan važnosti vašeg posla želim da vam poručim da stručni, vredni i predani rudari imaju sigurnu budućnost u EPS-u. Zahvaljujem vam se u ime „Elektroprivrede Srbije“ i želim vam dobro zdravlje i mnogo uspeha u radu uz rudarski pozdrav – srećno – rekao je Milorad Grčić, v.d. direktora JP EPS, čestitajući Dan rudara. 

Svake godine oko 70 odsto električne energije proizvede se iz uglja koji na površinskim kopovima EPS-ovi ogranaka „Kolubara“ i „Kostolac“. Rudari EPS-a su za šest meseci 2018. godine otkopali oko 16,6 miliona tona uglja, što je za jedan odsto više od plana.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd