fbpx
Skip to main content
šoping

"CRNI PETAK" PRED VRATIMA: Evo šta je sve na popustu - prodavci apeluju na mušterije da ne stvaraju gužvu!

Foto: Profimedia
Najuporniji već sada imaju strategije šta će i gde da kupe 27. novembra, na takozvani "crni petak".

Kupovna navika započeta u Sjedinjenim Američkim Državama, a zatim proširena na ceo svet, i u Srbiji godinama unazad oblikuje poslednje dane novembra. Uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, i ove godine se od "crnog petka" u našoj zemlji ne odustaje, te su najavljena sniženja i do 80 odsto.

2,8 MILIONA KOVERATA ZA "UZMI RAČUN I POBEDI" Evo šta je cilj nagradne igre - poznato je i kada će biti izvlačenje!

2,8 MILIONA KOVERATA ZA "UZMI RAČUN I POBEDI" Evo šta je cilj nagradne igre - poznato je i kada će biti izvlačenje!

PRETI NAM EKONOMSKI CUNAMI: Bilo je zaduživanja, ali ne ovakvog, balon je pred pucanjem - neće biti pošteđenih

PRETI NAM EKONOMSKI CUNAMI: Bilo je zaduživanja, ali ne ovakvog, balon je pred pucanjem - neće biti pošteđenih

U AVION SAMO VAKCINISANI! Svetska avio-kompanija šokirala svoje klijente

U AVION SAMO VAKCINISANI! Svetska avio-kompanija šokirala svoje klijente

Mnogi trgovci praktično su proširili vreme sniženja - neki na ceo vikend, neki na celu sedmicu, dok su pojedini praktično ceo novembar označili mesecom sniženja. Pojedini trgovci tehnikom juče su objavili da "crni petak" počinje u sredu, dva dana ranije.

Većina trgovaca već je na svojim sajtovima istakla kolike popuste nudi, dok su mnogi odavno krenuli sa slanjem njuzletera i poruka svojim vernim kupcima o tome kolika sniženja treba da očekuju.

A sniženja ima na praktično sve što bi moglo da vam zatreba. Kako prodavci kažu, mnogi građani pažljivo su isplanirali šta će da kupuju jer se na, recimo, kupovinu bele tehnike, sportske odeće za čitavu porodicu ili čak i uplatu letovanja može mnogo uštedeti.

Recimo, na kupovini televizora može se uštedeti i do dvadesetak hiljada dinara, dok vam za kupovinu mobilnih telefona u novčaniku može ostati oko 5.000 dinara, naravno, sve u zavisnosti od toga za koju marku i koji model se odlučite. Ako recimo planirate da kupite mašinu za pranje veša ili električni šporet, možete uštedeti po 10 ili 12 hiljada dinara.

Šoping
Šoping
Foto: Profimedia

Snižene su i cene garderobe, obuće, elegantnih torbi, ali i posuđa, nameštaja, kozmetike i raznih preparata za higijenu. Tako se uglavnom na garderobu nude popusti od 20 do 45 odsto, kao i na obuću i torbe.

Po 60 i 70 odsto su sniženja recimo na jastuke i prekrivače, po 60 odsto na stolice i na klub stočiće. Takođe, zavese su recimo snižene po 70 odsto, a tu su i dušeci koji su sniženi i po 50 odsto, pa vam u novčaniku može ostati pozamašna svota novca. Ukoliko ste ljubitelj novogodišnjih ukrasa, sada je pravo vreme da obnovite svoju kolekciju jer možete pronaći ukrase sa sniženjima između 30 i 50 odsto.

U pojedinim radnjama možete ostvariti o po 50 odsto popusta na elegante torbe i cipele. Takođe i na kapute, ali i na sportsku zimsku garderobu.

Interesantno je što već sada u određenim turističkim agencijama možete da uplatite letovanje za 2021. godinu. Tako za nekoliko dana u Grčkoj sa uplatom na "crni petak" možete imati uštedu od čak 67 ili 70 odsto.

Najveći broj prodavaca apeluje na mušterije da kupuju onlajn ili da barem onlajn poruče robu, a zatim da je pokupe u radnjama, kako se ne bi stvarale gužve. Trude se da ispoštuju sve mere preduzete kao vid borbe protiv uticaja virusa korona, ali i da s druge strane, sebi obezbede prihode, naročito imajući u vidu slabiju prodaju prethodnih meseci. Najavljuju podelu maski prilikom ulaska u radnje, ali i obavezno rastojanje i ograničen broj osoba unutra.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
6 Beograd