Skip to main content
Mladen Petković

DAN NAJSTARIJE FABRIKE ODBRAMBENE INDUSTRIJE SRBIJE! "Zastava oružje" potpisala najveći ugovor ikad - ovo su planovi

Foto: Srbija Danas
"Zastava oružje" upornim radom uspela da ostari dobre rezultate, proširi poslovanje, održi kvalitet proizvoda i prevaziđe brojne izazove sa kojima su se suočavali.

"Zastava oružje" proslavilo je danas krsnu slavu Svetu Petku i 168. godišnjicu najstarijeg preduzeća u grupaciji odbrambene industrije Srbije.

Potpisan ugovor o kupoprodaji Komercijalne banke a.d. Banjaluka

Potpisan ugovor o kupoprodaji Komercijalne banke a.d. Banjaluka

NIKAD SE VIŠE NIJE RADILO U CELOJ SRBIJI: Stigao prvi brzi Štadlerov voz u našu zemlju

NIKAD SE VIŠE NIJE RADILO U CELOJ SRBIJI: Stigao prvi brzi Štadlerov voz u našu zemlju

SRBIJA IMA POTENCIJAL DA BUDE BROJ JEDAN U EVROPI: Istorijski uspeh stope rasta, objavljene fantastične vesti

SRBIJA IMA POTENCIJAL DA BUDE BROJ JEDAN U EVROPI: Istorijski uspeh stope rasta, objavljene fantastične vesti

Ovim povodom položen je venac isped biste đenerala Radomira Putnika.

Generalni direktor Mladen Petković istakao je da je "Zastava oružje" upornim radom uspela da ostari dobre rezultate, proširi poslovanje, održi kvalitet proizvoda i  prevaziđe brojne izazove sa kojima smo se suočavali.

- Zastava oružje danas radi punim kapacitetom i svakog dana sve više ulaže u unapređenje proizvodnje i brige o radnicima. U poslednje tri godine, aktivnim trudom uspeli smo da revitalizujemo fabriku, fokusirani na napredak i zadate ciljeve - rekao je Petković.

Prema njegovim rečima zahvaljujući izuzetnom požrtvovanju zaposlenih i menadžmenta fabrike, ali i uz pomoć državnih organa sa kojima imaju izuzetnu saradnju, dobro su radili i u otežanim uslovima usled epidemije korona virusa.

- Realizacija plana u 2020. godini u odnosu na 2019. bila je veća za 6,63 odsto, dok je u 2021. u odnosu na 2020. godinu veća za 28 odsto, što je jasan pokazatelj kontinuiranog rasta. U toku ove godine uspeli smo da potpišemo ugovore u vrednosti od 250 miliona dolara, što je izuzetno značajno za rast i razvoj ne samo Zastava oružja već i cele srpske privrede - objasnio je on.

Kako je istakao, proizvodnja u "Zastava oružju" zasnovana je na domaćoj pameti.

Zastava oružje
Foto: SD/ilustracija

- U ovoj godini smo zaposlili smo 31 mladog radnika, od čega je 16 inženjera - podvukao je generalni direktor.

On je objasnio da je snabdevanje Vojske Srbije pešadijskim naoružanjem prioritet, a pored toga proizvode plasiraju na pet kontinenata.

- Zastava oružje ima dugoročne ugovore koji garantuju održivost proizvodnje, sigurnost radnih mesta i primanja zaposlenih. Ove godine potpisali smo najveći ugovor do sada, a možda i jedan od najvećih u celoj namenskoj industriji, u vrednosti od 234 miliona dolara - podvukao je Petković.

On je objasnio da je u pitanju dugoročni aranžman kojim je obezbeđen siguran posao u narednih šest godina,  kad je reč o proizvodnji i plasmanu civilnog asortimana za američko tržište.

Direktor je istakao da su od početka pandemije u fabrici primenjene sve propisane zaštitne mere u cilju sprečavanja širenja virusa i organizovana je vakcinacija na koju se odazvao veliki broj radnika.

- Pred nama je dug put i veliki planovi. U prethodnom periodu imali smo pomoć svih društvenih struktura, lokalnih i republičkih organa, a pre svega predsednika Aleksandra Vučića koji je zahvaljujući odgovornoj politici koju vodi i dobrim odnosima sa velikim svetskim silama, uspeo da otvori vrata Srbiji da poslujemo još bolje. Verujem da ćemo zajedničkim angažovanjem uspeti da odolimo svim izazovima i da u narednom periodu beležimo još bolje rezultate - zaključio je on i čestitao Dan fabrike.

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd