fbpx
Skip to main content
Park

Deca i mladi ih obožavaju: U Leskovcu niče prvi Avanturistički park

Foto: Profimedia/ilustracija
Lepe vesti

U Leskovcu će na prostoru pored Sportsko - rekreativnog centra "Dubočica" biti podignut Avanturistički park za decu i mlade.

Novac u iznosu od 6,9 miliona dinara obezbeđen je iz programa "Radimo za bolju budućnost dece", u okviru kojeg je Leskovac od Ministarstva Vlade Srbije zaduženog za poboljšanje demografske slike Srbije dobio 28,5 miliona dinara sufinasirajućih sredstava, a grad Leskovac izdvojio još 7,8 miliona.

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragana Belenzada rekla je na konferenciji za novinare da će se u taj projekat krenuti vrlo brzo.

- Ideja je da avantura park bude namenjen mladima i deci jer je taj vid rekreacije i zabave vrlo popularan - kazala je Dragana Belenzada.

Park
Foto: Profimedia/ilustracija

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović dodao je da postoji mogućnost da se izgradi još jedan takav park, ali u zatvorenom prostoru, u hodniku "Dubočice", koji bi finansirao građanin Rusije koji duže živi u Leskovcu.

- Projekat je uradio sam donator, a mi tražimo načine kako zakonskim putem da realizujemo ovu ideju - naglasio je Cvetanović, prenosi Infobrif.

Ananturistički parkovi su hit među mladima decom u svetu, a u Srbiji takvi parkovi postoje tek u nekoliko gradova.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd