fbpx
Skip to main content
Auto-put

DIREKTAN IZLAZ NA AUTO-PUT E-75! NOVI "KRVNI SUD" SPAS ZA GRAĐANE: Šta nam sve donosi obilaznica kod Batajnice

Foto: Tanjug/Tanja Valic
Vučić je naglasio da je taj projekat bio ugovoren za 9,6 miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon otvaranja petlje Batajnica kojom stanovnici tog naselja dobijaju direktan izlaz na autoput E-75 i vezu sa starim novosadskim putem, da je to veliki dan za Batajnicu i da će ta petlja ne samo smanjiti saobraćajne gužve već i privući nove invstitore.

VOŽNJA KA NOVOM SADU NA DVA NIVOA: Ugovor dodeljen, poznato koliko ćemo platiti "Štadlerove" brze vozove 

VOŽNJA KA NOVOM SADU NA DVA NIVOA: Ugovor dodeljen, poznato koliko ćemo platiti "Štadlerove" brze vozove 

Vučić na otvaranju petlje: Cena ovog projekta je 8.8 miliona evra (VIDEO)

Vučić na otvaranju petlje: Cena ovog projekta je 8.8 miliona evra (VIDEO)

SPECIJAL: Aprilska ponuda - Dubai već od 13.4. po ceni od 499 €!

SPECIJAL: Aprilska ponuda - Dubai već od 13.4. po ceni od 499 €!

Vučić je naglasio da je taj projekat bio ugovoren za 9,6 miliona evra, a da završen za 8,8 miliona evra, što je prvi put da je neki investrukturni projekat završen za manje novca, pre roka, ali sa svim dozvolama.

- Nije čudo što je u aprilu pao sneg, nikad za menje para i pre roka nismo završili, a da imaju i sve dozvole - naglasio je Vučić.

Ističe da se tu ne radi samo o jednoj petlji, već o životima ljudi i njihovom boljem životnom standardu.

Predsednik je naveo da se auto-putevi ne grade samo da bi građani u centru Beograda bili dobro povezani, već za bolji život građana Batajnice, Ugrinovaca, Busija, Pazove, Zemun Polja i svi ostalih.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug/Tanja Valic

- Ova petlja će ubrzati kretanje i olakšati putovanje građanima, gde god da krenu, bilo ka Šidu da idu, Novom Sadu, Beogradu... - naveo je Vučić.

Dodaje da petlja ima ukupno 3,5 km i da je urađena za manje novca zbog dobrog rada nadozrnog organa, ali i izvođača firme Štrabag.

Predsednik je zahvalio i Evropskoj banci za obnovu i razvoj na povoljnom finansijskom aranžmanu za realizaciju tog projekta i poručio da će Srbija pojačati saradnju sa tom evropskom bankom u narednom periodu.

- Nastavićemo da gradimo putne komunikacije. Juče smo dogovorili za istok Srbije, pored izgradnje brze saobraćajnice od skretanja sa autoputa ka Požarevcu do Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca, i da za koji dan krenemo u rekonstrukciju puta od Donjeg Milanovca do Kladova u dužini oko 60 km. Želimo da dovedemo više turista u Kladovo, Donji Milanovac i Negotin - naveo je Vučić.

Kaže da je važno da se uloži u tzv. Dunavsku magistralu da bi moglo da dođe tu ne samo više turista iz inostranstva i zemlje već i novi investitori.

E-75
E-75
Foto: Tanjug/Tanja Valic

Predsednik je naglasio da će se u okviru petlje nalaziti most dužine 221 metar, kao i da se u svakom delu zemlje gradi čak na stotine mostova i da je ponosan što će to ostati za buduće generacije.

Batajnica je petljom spojena sa auto-putem za Novi Sad i obilaznicom oko Beograda.

Petlja Batajnica, ukupne dužine oko 3,5 kilometara, povezaće Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa autoputem E-75.

Kada je 2015. godine otvoren prvi deo petlje Batajnica u okviru obilaznice oko Beograda, stanovnici Batajnice nisu mogli da se uključe na petlju već su morali da kruže zaobilaznim putevima, što je stvaralo gužve.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
5 Beograd