fbpx
Skip to main content
auto-put

DO ZLATIBORA ZA DVA SATA: Do kraja godine mnogo brže ćemo stizati do juga i severa zemlje, uskoro i digitalni auto-put

Foto: Profimedia
Do kraja godine u našoj zemlji predstoji realizacija mnogo važnih putnih infrastrukturnih projekata, a među njima je i sedam autoputeva i brzih saobraćajnica čija gradnja i počinje tokom ove godine.

Nije bilo tako davno kada su kolone vozila na Ibarskoj magistrali bile neizbežne, bilo da se ide iz Beograda ka Zlatiboru ili suprotnim pravcem. Delom je tako nešto autoput do Čačka potpuno izbrisao, a tek raduje vest da bi do omiljene srpske planine od 19. decembra trebalo da se stiže za svega dva sata i 10 minuta. Na Svetog Nikolu praktično bi trebalo da krene autoput od Beograda do Požege i to nije jedini pravac kojim će se brže ići kroz Srbiju.

I ka severu Srbije od Beograda će se putovati mnogo brže nego sada, pa će tako vozom do Novog Sada trebati svega 27 minuta, a novim pravcima stizaće se brže i ka istoku i zapadu zemlje.

NIŠKI "BEZBEDNJACI" DOBIJAJU KROV NAD GLAVOM: Poznat rok za završetak izgradnja stanova u naselju "Stevan Sinđelić

NIŠKI "BEZBEDNJACI" DOBIJAJU KROV NAD GLAVOM: Poznat rok za završetak izgradnja stanova u naselju "Stevan Sinđelić

GRČKA U "ZATVORU": Da li ćemo moći na letovanje? ZABRANA ULASKA je ponovo produžena - ali to nije jedina loša vest!

GRČKA U "ZATVORU": Da li ćemo moći na letovanje? ZABRANA ULASKA je ponovo produžena - ali to nije jedina loša vest!

U SRBIJI INFLACIJE GOTOVO I NEMA! Najnovije analize pokazuju snažan uzlazni kurs naše zemlje

U SRBIJI INFLACIJE GOTOVO I NEMA! Najnovije analize pokazuju snažan uzlazni kurs naše zemlje

Do kraja godine u našoj zemlji predstoji realizacija mnogo važnih putnih infrastrukturnih projekata, a među njima je i sedam autoputeva i brzih saobraćajnica čija gradnja i počinje tokom ove godine.

Trenutno se radi autoput Kuzmin-Sremska Rača, Moravski koridor od Čačka preko Kruševca do Pojata, autoput Čačak-Požega, kao i autoput Ruma-Šabac-Loznica.

Brže i do Crne Gore, ali i do Sarajeva

Do Zlatibora se trenutno putuje oko tri sata i 40 minuta, a i to bi već od Svetog Nikole trebalo da bude znatno kraće, jer će praktično najveći deo puta moći da se ide auto-putem, odnosno sve do Požege.

miloš veliki
Foto: Srbija Danas

Takođe, ono što je još najavljeno za taj kraj Srbije jeste i nastavak gradnje autoputa, dalje od Požege do Boljara. Radovi kreću, a dogovorena cena je oko 1,5 milijardi evra za oko 107 kilometara autoputa. To bi znatno ubrzalo putovanje na more u Crnu Goru.

Iako neće biti završen do kraja ove godine, mora se istaći i još jedan od autoputeva koji je važan, ne samo za našu zemlju već i za ceo region - Beograd-Sarajevo, a na kome su radovi zvanično počeli krajem avgusta 2019. otvaranjem gradilišta na deonici Sremska Rača-Kuzmin dugačkoj oko 18 kilometara. Rok za izgradnju ove saobraćajnice je dve i po godine.

Do Novog Sada za 27 minuta

Krajem ove godine, od Beograda do Novog Sada kako je najavljeno, vozićemo se brzom prugom, a stizaćemo za 27 minuta vozovima koji će ići oko 200 kilometara na sat.

Karta za voz od Beograda do Novog Sada koštaće 1.000 dinara, a tu će saobraćati švajcarski Štadlerovi dabldeker vozovi.

voz
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Dodao je da će se na toj trasi tokom putovanja biti pravljena pauza u Čortanovcima.

Izgradnja pruge Beograd - Budimpešta ujedno je i najveći i najvredniji projekat u Jugoistočnoj Evropi ukupne vrednosti oko četiri milijarde evra, od čega oko dve milijarde evra na teritoriji Srbije.

Uskoro i digitalni autoput

Moravski koridor definisan je kao jedan od projekata od najvišeg državnog značaja, a povezaće centralnu i zapadnu Srbiju, od Pojata do Preljine ukupne dužine 112 kilometara. Biće to prvi digitalni autoput u našoj zemlji, čime će se omogućiti brže i pouzdanije razmene informacija sa ciljem povećanja bezbednog odvijanja saobraćaja. Sve potrebne informacije vozači će dobijati iz upravljačkog centra za kontrolu saobraćaja, a duž celog autoputa imaće na raspolaganju i besplatan internet.

Putem LED ekrana duž autoputa ili digitalnih radio uređaja u kolima, oni će tačno znati, između ostalog, da li ima vremenskih neprilika, zastoja, pešaka, bačenih predmeta, sudara vozila na autoputu. Prva deonica od Pojata do Kruševca trebalo bi da bude završena u toku 2022. godine.

Miloš Veliki
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

O izgradnji autoputa od Beograda do Zrenjanina prvi put je bilo reči u martu 2019. godine, kada je najavljeno da bi gradnja trebalo da počne za manje od godinu dana. U novembru 2019. Vlada Srbije formirala je Radnu grupu za izgradnju autoputa Beograd-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad, koju treba da realizuje kineska Šandong Hajspid Grupa.

Autoput "Vožd Karađorđe", takozvani Šumadijski koridor, biće ukupne dužine oko 220 kilometara. Ovaj projekat je u planu, a reč je o brzoj saobraćajnici sa po dve trake u oba smera, koja će povezati centralnu i istočnu Srbiju, i nosiće ime po vođi Prvog srpskog ustanka. Sa jedne strane će ići trasom Mladenovac – Orašac – Aranđelovac, sa druge Lazarevac - Aranđelovac gde će se spojiti, odakle će ići dalje ka Rači, Svilajncu, Despotovcu i Boru.

Šta je završeno?

Pored autoputa "Miloš Veliki", od Beograda do Čačka, u prethodne dve godine završeno je više putnih pravaca koji su veoma ubrzali i olakšali putovanje.

Južni krak Koridora 10, na autoputu E75, od Grabovnice do granice sa Severnom Makedonijom, završen je u potpunosti i pušten u saobraćaj u maju 2019. godine. Reč je o deonici od 95,7 kilometara na jednom od najvažnijih panevropskih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz Srbiju i povezuje Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Severnu Makedoniju i Grčku. Povezuje sledeće gradove i opštine: Niš, Leskovac, Vladičin Han, Vranje, Bujanovac i Preševo.

Pušten je u saobraćaj i Istočni krak Koridora 10, autoputa E80, od Niša do granice sa Bugarskom, ukupno 87 km. Istočni krak Koridora 10 povezuje Srbiju sa Bugarskom, ali je važna i kao tranzitni koridor preko kojeg se odvija saobraćaj između centralne Evrope i Turske ka Bliskom Istoku.

Gradilo se i na severu, pa je 27. decembra 2019. pušten u javni saobraćaj "Ipsilon" (Y) krak, od obilaznice oko Subotice do graničnog prelaza Kelebija, ukupne dužine 24 kilometra.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd