Skip to main content
beograd

Dobre vesti za Srbiju: NEZAPOSLENOST NIKAD MANJA, a BDP samo RASTE!

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Prema poslednjim statističkim podacima nezaposlenost je smanjena na 11,3 odsto

Vlada Srbije namerava da u naredne tri godine nastavi dosadašnju politku visokog rasta BDP-a koji će do kraja ove godine, kako se očekuje, biti 4,4 odsto saopšteno je na predstavljanju najvažnijeg dokumenta za koordinaciju ekonomskih politika i strukturnih reformi od 2019. do 2021. godine.

SRPSKA EKONOMIJA RASTE: Devizne rezerve veće za 76 miliona evra!

- U naredne tri godine ići ćemo ka merama koje će pospešiti rast BDP-a još agresivnije - poručeno je na prezentaciji strateškog dokumenta "Program ekonomskih reformi i predstavljanje preliminarne liste strukturnih reformi 2019-2021".

Istaknuto je da je najvažniji cilj Vlade Srbije da nastavi visoku stopu rasta BDP-a, koji je ove godine projektovan na 4,2 odsto, a do kraja godine, po projekcijama, iznosiće 4,4 odsto. Za narednu godinu je planiran rast od 3,3 odsto BDP-a, a ovu godinu će, treću za redom, budžet biti u suficitu, i to 0,6 odsto BDP-a, a sledeće godine ići će se na još veći suficit.

Vlada
Foto: Srbija Danas

Među ciljevima su i dalje smanjenje učešća javnog duga u BDP-u, koji danas iznosi 54,1 odsto, kao i dalji rast stranih direktnih investicija, koje su ove godine dostigle 2,6 milijarde evra. Rečeno je i da će se nastaviti sa otvaranjem novih fabrika i zapošljavanjem mladih.

SKUPA MAKRONOVA OBEĆANJA! Poreske olakšice će FRANCUSKU KOŠTATI NEVEROVATNIH 10 MILIJARDI EVRA!

Prema poslednjim statističkim podacima nezaposlenost je smanjena na 11,3 odsto, i nikada nije bila niža.

Na predstavljanju je naglašeno da je budžet za 2019. koncipiran da podstiče rast potrošnje kroz povećanje plata i penzija, kao i povećanje minimalne cene rada od januara 2019.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd