fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

DOBRI ODNOSI: Srpski i ruski privrednici ne govore jezikom barijera

Foto: Profimedia/ilustracija
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež poručio je na skupu "Digitalni dijalog Srbija-Rusija" da su se danas u Beogradu okupili privrednici iz Srbije i Rusije koji ne govore jezikom trgovinskih barijera i sankcija, već jezikom nove ekonomije - "digitalnim dijalogom".

Čadež je obraćajući se učesnicima skupa rekao da su inovativne kompanije deo svetske globalne ekonomije, koja ne poznaje barijere.

Predsednik Komore je istakao da nikada do sada u Srbiji nije bilo bolje poslovno okruženje i da država razvija ekonomiju zasnovanu na inovacijama, što se, kako kaže, vidi kroz brojne zakone i olakšice koje su uvedene za inovativne kompanije.

MARKO-CADEZ
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

 - Ovo su privrednici i kompanije koje govore ne starim jezikom ekonomije, carinskih i necarinskih barijera, sankcija, ovo su kompanije koje govore jezikom nove ekonomije - rekao je Čadež.

"HVALA BRATSKOM SRPSKOM NARODU" Ovim rečima se Putin obratio srpskoj javnosti i oduševio SVE

Na skupu na kojem su predstavljeni projekti srpskih i ruskih inovativnih kompanija učestvuju predstavnici oko četrdeset preduzeća iz Rusije i 60 iz Srbije kojiće tokom celog dana imati priliku da razgovaraju o zajedničkim projektima, uspostavljanju saradnje u oblasti IT i digitalizacije. 

Sastanak
Foto: Srbija Danas

Srbija je u 2018. godini izvezla IT usluge u vrednosti koja je premašila milijardu dolara, rekao je Čadež.

SRBI OBOŽAVAJU PUTINA! Evo kako građani ocenjuju odnose sa Rusijom

Ruske IT kompanije koje posluju u Srbiji i bave se proizvodnjom softvera zapošljavaju oko 1.500 ljudi. 

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
6 Beograd