Skip to main content
Potpisivanje sporazuma

Dogovor o gasu sa Rusijom od PRESUDNOG značaja za razvoj Srbije, Vučić objasnio ZAŠTO

Foto: Reuters
Idemo na izgradnju gasnog skladišta za 750 miliona kubnih metara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je sporazum o gasu, koji je postignut sa Rusijom, od presudnog značaja za Srbiju, jer će omogućiti da se, kada se realizuje u potpunosti podići „vrednost“ naše zemlje. 

Vučić je, na konferenciji za štampu povodom rezimiranja posete predsednika Ruske federacije Vladimira Putina, ukazao na izjavu šefa Gasproma Alekseja Milera da će do kraja godine biti izgrađen gasni konektor ka Bugarskoj. 

Imaćemo NAJBRŽU prugu, 200 NA SAT!

- Mi to nazivamo centralnim gasovodom od 420 kilometara. To bilo od suštinskog strateškog zančaja za budućnost Srbije. Reč je o ogromnoj investiciji, a finansiranje ćemo podeti, u kom procentu ostaje još da se vidi -  kazao je on. 

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin
Tanjug/​Tanja Valić

Vučić je naglasio da je to od ogromnog značaja za budućnost, industrijalizaciju, napredak Srbije i rast BDP-a. 

Ukazao je da idemo na izgradnju gasnog skladišta za 750 miliona kubnih metara, kako bi mogli da u svakom trenutku intervenišemo kada dođe do nestašice. 

Brnabić OTKRILA koliko investicija očekuje Srbija u 2019. godini

- Nije ga samo za upotrebu u domaćinstvima, već pre svega u preduzećima, donosi ili odvodi investitore. Treba da provodimo gasifikaciju. Danas imamo gasifikaciju do Leskovca, ali ne i južnije. Imamo problem sa Teklasom, u Vranju, svuda južnije. Moramo taj problem da rešavamo. I u drzgim delovima nemamo proveden gas, pa je problem za dolazak investitora -  obajsnio je on. 

Rekao je da se radi o bitnim stvarima koje suštinski i strukturalno menjaju izgled naše države, povećavaju vrednost naše cele zemlje.

Gas
Foto: Profimedia
 

Podsetio je da smo podigli našu potrošnju gasa sa 1,5 na 2,15 milijardi kubnih metara, a da ćemo, u skladu sa ubraznom industrijalizacijom, do 2020. potrošnju podići do tri milijarde kubnih metara. 

To znači snažniju industriju, podvukao je Vučić. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Maki Babić's picture

Maki Babić

Ruski gas daje Srbiji energiju za dalji napredak.

0 | 0

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd