Skip to main content
auto, put, auto put, zima, sneg

Dokle su stigli Crnogorci na auto-putu ka nama?

Foto: Profimedia
U toku su završni radovi u tunelima duž cele prioritetne deonice auto-puta Bar-Boljare, na koje vremenski uslovi trenutno imaju minimalni uticaj.

Najintenzivniji radovi realizuju se na prvoj i drugoj sekciji, tačnije na Bioču i Pelevom bregu.

DNEVNICA JE 150 EVRA: Traže se radnici u Nemačkoj za ovaj posao, ali ove uslove morate ispuniti!

DNEVNICA JE 150 EVRA: Traže se radnici u Nemačkoj za ovaj posao, ali ove uslove morate ispuniti!

- Vremenski uslovi nisu pogodni za većinu radova na otvorenom, na području Veruše i Mateševa, tačnije sekcijama tri i četiri, gde sneg onemogućava radove na mostovima, potpornim zidovima, petljama i otvorenoj trasi -  objasnili su predstavnici kineske kompanije CRBC koja je glavni izvođač na projektu izgradnje auto-puta. 

Oni su dodali da će na proleće u punom kapacitetu aktivirati gradilišta na otvorenom, na severnom delu prioritetne trase. 

- Očekuju nas završni radovi u tunelima, gradnja rasponskih konstrukcija na mostovima i radovi na otvorenoj trasi auto-puta -  naveli su u CRBC-u. 


Vučić: Verujem u najbolji rezultat za Komercijalnu banku

U Ministarstvu finansija su ranije kazali da je izvesno da će doći do produžetka radova na deonici Smokovac-Uvač-Mateševo, zbog čega će i dinamika realizacije plaćanja biti izmenjena. 

- Od ukupno planiranih 809.577.356 evra do kraja prošle godine, CRBC-u je isplaćeno 511,68 miliona dok bi preostali iznos trebalo da bude isplaćen po dinamici realizacije radova, čija se finalizacija očekuje do kraja 2020 - istakli su u Ministarstvu. 

Ugovorom je planirano da se do sredine maja ove godine kompletiraju radovi i, u skladu sa tim, izvrše sva plaćanja po osnovu realizacije prioritetne deonice auto-puta. 

Produžetak radova za oko godinu, nedavno je potvrdio i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, prenose crnogorski mediji.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd