fbpx
Skip to main content
Zoran Đorđević

Đorđević poručio: Radnička prava su za mene SVETO PISMO

Tanjug/Zoran Žestić
Ministar je kazao da je inspekcija bila u turskoj fabrici Kajzen u Smederevu i da je taj slučaj rešen

Ministar za zapošljavaje, rad boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je da su radnička prava za njega sveto pismo.

On je istakao i da su tvrdnje radnika u fabrikama Kajzen, Jura i Geoks samo pretpostavke i nagađana.

Đorđević je kazao da je inspekcija bila u turskoj fabrici Kajzen u Smederevu i da je taj slučaj rešen. 

- Jeste li vi bili tamo, naš inspektor jeste i da li su to loši uslovi - nisu - kazao je Đorđević odgovarajući na pitanje novinara u Beogradu i dodao da je Kajzen kažnjen. 

On nije izneo detalje tog slučaja, a kako su nedavo mediji preneli, inspekcija je pored svih problema na koje su radnici ukazivali, utvrdila da jedino radnica koja čisti toalet nije stručno obučena za taj posao i da nema adekvatnu opremu za rad. 

- Naravno da takve stvari ne smeju da se događaju, ne smemo da dozvolimo kršenje radničkih prava i naša je dužnost da radimo prevenciju - rekao je Đorđević. 

Zoran Đorđević
Zoran Đorđević
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

On je kazao da njegovo ministarstvo ne razlikuje privatno i državno, domaće i strano i da jedino postoji poštovanje zakona. 

- Ja kao ministar imam obavezu da se borim za radnička prava i ta prava su za mene sveto pismo. Niko nije povlašćen niti će biti povlašćen i prava poslodavca i radnika jeste da poštuju zakon - rekao je Đorđević. 

On je rekao da je obaveza države da stvori bolji poslovni ambijent, da radna snaga nije obespravljena prilikom privlačenja stranih investicija. 

- Nama je bitno da mi kao zemlja iz dana u dan idemo sve bolje i bolje i naša je obaveza da stvaranjem boljih uslova, teramo poslodavce da im daju veće plate - kazao je Đorđević.

 

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd