fbpx
Skip to main content
radovi na zemljištu

Država daje 50. 000 evra za započinjanje biznisa: Ako ispunjavate ova DVA uslova, novac je vaš

Foto: Profimedia
Nikad nije bilo lakše

Ukoliko planirate da započnete svoj biznis, a posedujete ili iznajmljujete parče zemlje, postoji mogućnost da vam država bespovratnim sredstvima pomogne u toj nameri.

Građani Srbije, ako ste NEZAPOSLENI, danas ste dobili novac: Obavezno idite do najbliže pošte!

DRŽAVA POMAŽE DA SE ZAPOSLI JOŠ RADNIKA U SRBIJI: Otvara se 6.600 novih radnih mesta!

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za osnivanje novih zadruga i investicije u postojeće zadruge u 2017. godini, traje sve do oktobra, a za nove zadruge predviđena je pomoć od čak 50.000 evra.

njiva
Foto: Profimedia

Drugi uslov za nove zadruge, pored posedovanja zemlje, jeste da se udruži pet zadrugara, koji ne moraju imati istu delatnost i da tako udruže resurse i osnuju zadrugu. Pare se mogu trošiti isključivo namenski i država će vršiti kontrolu kako ne bi došlo do zloupotrebe.

DRŽAVA POMAŽE POLJOPRIVREDNICIMA: Ukoliko želite novi traktor, plaćate samo pola cene

Ovaj konkurs raspisalo je Ministarstvo bez portfelja zaduženo za lokalni ekonomski razvoj i rad javnih preduzeća. Ministar, Milan Krkobabić kaže da je prioritetni cilj da zemlja zadrži mlade na selu ukoliko im ponudi mogućnost izbora, a jedna od mogućnosti je razvoj zadrugarstva.

- Cilj nam je da male poljoprivredne proizvođače udružimo i da ih učinimo robnim proizvođačima. Želimo da im pomognemo da svoju budućnost vide na selu. Vlada Srbije će u naredne tri godine uložiti 25 miliona evra za obnovu i razvoj zemljoradničkih zadruga - kaže Milan Krkobabić.

Maline
Foto: Profimedia

Kako navode u ovom Ministarstvu, sredstva su bespovratna. Zadruge mogu ostvariti pravo na finansiranje za nabavku životnja za povećanje stada, nabavku višegodišnjih zasada, opreme za unapređenje kvaliteta i kapaciteta farmi za proizvodnju mleka i mesa, opreme i poljomehanizacije za povećanje proizvodnje i unapredjenja kvaliteta voća, povrća i druge proizvodnje.

Ako uzgajate OVO voće u Srbiji, možete zaraditi i do 30.000 evra!

Podsticaji su namenjeni i za izgradnju objekata i nabavku opreme za povećanje kapaciteta postojeće proizvodnje, povećanja produktivnosti i kvaliteta, obezbeđenje više faze prerade proizvoda za poznatog kupca, nabavka opreme za potrebe proizvodnje, povećanje mogućnosti izvoza, proširenje tržišta prodaje ili poboljšanja tržišne pozicioniranosti.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
16 Beograd