Skip to main content
auto-put

DRŽAVA NASTAVLJA DA GRADI: Četiri nove brze saobraćajnice u planu, evo koje će gradove povezivati

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/
Već se radi na projektno-tehničkoj dokumentaciji i izrazila nadu da će sledeće godine moći da se razgovara o načinima finansiranja.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" raspisalo je javne nabavke za izradu dokumentacije za četiri brze saobraćajnice. Objavljen je tender za Prostorni plan područja posebne namene infrastrukturnog koridora i Studiju opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje brze saobraćajnice Paraćin - Zaječar - Negotin.

Traže i stručnjake koji će uraditi Prethodnu studiju opravdanosti sa Generalnim projektom izgradnje brzih saobraćajnica Golubac - Donji Milanovac - Brza Palanka, kao i Kladovo - Negotin. Radiće se i Prethodna studija opravdanosti sa Generalnim projektom izgradnje puta od Kragujevca do veze sa državnim putem E-761 u Mrčajevcima.

Važno za opštine i gradove: Opredeljeno 490 miliona dinara za 77 projekata

Važno za opštine i gradove: Opredeljeno 490 miliona dinara za 77 projekata

Hrvatska i Severna Makedonija uvode socijalne penzije, a evo kakva je situacija u Srbiji

Hrvatska i Severna Makedonija uvode socijalne penzije, a evo kakva je situacija u Srbiji

Ovo su problemi koji će postati prošlost izgradnjom auto-puta Niš-Merdare

Ovo su problemi koji će postati prošlost izgradnjom auto-puta Niš-Merdare

Iz ministarstva je u julu, prilikom posete Zaječaru, rečeno da će projekat izgradnje puta od Paraćina do Zaječara biti deo velikog investicionog plana, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Istaknuto je da se već radi na projektno-tehničkoj dokumentaciji i da će sledeće godine moći da se razgovara o načinima finansiranja. U konkursnoj dokumentaciji za tender navedeno je obrazloženje da ova magistrala predstavlja primarni pravac za povezivanje zaječarskog i negotinskog regiona sa Koridorom 10.

Razmatra se i potreba za izgradnju trase Golubac - Donji Milanovac - Brza Palanka, kao i povezivanje Kladova i Negotina. Zbog toga će biti urađena Prethodna studija opravdanosti sa Generalnim projektom izgradnje ovih brzih saobraćajnica.

Autoput ka Temišvaru
Foto: Profimedia

"Putevi" traže i autora za Prethodnu studiju opravdanosti sa Generalnim projektom izgradnje državnog puta od Kragujevca do Mrčajevaca. Iz ministarstva je nedavno izjavljeno da će izgradnja 35 kilometara brze saobraćajnice početi iduće godine i da će koštati 150 miliona evra. Deonica Kragujevac - Mrčajevci povezaće se sa deonicom Preljina - Kraljevo.

IZ BUDŽETA ZA KORIDORE

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je u ponedeljak da će deo budžetskih prihoda biti usmeren u infrastrukturne projekte - Moravski koridor i auto-put "Miloš Veliki".

- Izdvajamo oko 120 miliona evra za Moravski koridor i očekujem da izgradnja deonice Pojate - Preljina počne već u oktobru - rekla je premijerka. - Drugi infrastrukturni projekat je auto-put "Miloš Veliki" - deonica od Čačka do Požege. Izgradnja je počela proletos, a utvrđen je novi rok, kraj 2021. godine, na kojem je insistirao predsednik Aleksandar Vučić.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
11 Beograd