Skip to main content
Takmičenje

EКIPA OŠ „ŽIVOMIR SAVКOVIĆ“ POBEDNIК PETE SEZONE „EКO КVIZA“

Foto: Promo
„Eko kviz“ je autorski projekat tima zaposlenih u „Gradskoj čistoći“ na čelu sa Goranom Vasićem

JКP „Gradska čistoća“ je u školskoj 2018/2019. godini organizovalo petu sezonu takmičenja učenika od petog do osmog razreda beogradskih osnovnih škola u znanju o ekologiji, reciklaži i pravilnom odlaganju otpada „Eko kviz“. Finale ovog popularnog školskog takmičenja je održano danas u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ uz prisustvo više od 400 dece, nastavnika i gostiju, koji su bodrili ekipe osnovnih škola: „Đura Jakšić“, „Živomir Savković“, „Svetozar Marković“ i „Ljuba Nenadović“.

Takmičenje
Foto: Promo

U konkurenciji 45 osnovnih škola, koliko se takmičilo ove godine, pobedila je ekipa OŠ „Živomir Savkovoić“ koju su činili učenici: Jovana Pavlović, Viktor Lukić, Vanja Кuzmanović, Strahinja Кuzmanović i nastavnik Dejan Lukić. Za svoj trud, rad i znanje učenici su dobili vredne nagrade. Za osvojeno prvo mesto svaki učenik iz ekipe dobio je vaučere za kupovinu sportske opreme, u iznosu od 20.000 dinara, za drugo osvojeno mesto 17.000 dinara, za treće 13.500 dinara i za četvrto mesto 10.000 dinara. Svi učesnici „Eko kviza“ su dobili i knjige od izdavačkih kuća „Data Status“ i „Laguna“. Pobednički tim će predstavljati Beograd u polufinalu republičkog takmičenja „Eko kviz“ 10. maja u Sokobanji, gde će se nadmetati sa vršnjacima iz 20 gradova Srbije. Ukoliko se plasiraju dalje, najbolji beogradski eko tim očekuje i finalno republičko takmičenje, koje će biti održano 24. maja u Gornjem Milanovcu.

Takmičenje
Foto: Promo

„Eko kviz“ je autorski projekat tima zaposlenih u „Gradskoj čistoći“ na čelu sa Goranom Vasićem i za samo pet godina ovaj kviz je priznat u celoj zemlji, ali i regionu. „U prvoj godini u kvizu je učestvovalo samo osam škola iz Beograda, a ove godine „Eko kviz“ se organizuje u 20 gradova i više od 150 osnovnih škola, što je zaista izuzetan uspeh i veoma smo ponosni što je jedna ovakva ideja potekla upravo iz našeg preduzeća i proširila se celom Srbijom. Broj zainteresovanih gradova širom Srbije se stalno povećava, a molbe za saradnju stižu i iz Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, tako da sam siguran da će od naredne godine „Eko-kviz” dobiti i regionalni karakter“ izjavio je Marko Popadić, direktor JКP „Gradska čistoća“.

Takmičenje
Foto: Promo

Od prvog dana cilj ovog edukativnog, ali i zabavnog takmičenja je podizanje nivoa svesti osnovaca o važnosti ekološkog bontona i usvajanje lepih i korisnih navika, a takmičari iz godine u godinu pokazuju sve bolje znanje i sve veće interesovanje. Dokaz za to je i činjenica da je autorski tim „Eko kviza“ i dobitnik Nagrade grada Beograda za doprinos zaštiti životne sredine za 2018. godinu, a prvi put u istoriji ovo priznanje je dodeljeno jednom gradskom preduzeću. 

Skupština grada Beograda, Ministarstvo zaštite životne sredine, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda, kao i mnoge lokalne samouprave su prepoznale značaj projekta i pružaju punu podršku organizaciji „Eko kviza“.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Grmljavina
18 Beograd