fbpx
Skip to main content
Blokirana deponija

Ekološki NAJCRNJA tačka: Otvaranje ponuda za sređivanje Vinče 6. jula

Foto: Profimedia/ilustracija
Neophodno je od smeća koje smo bacali da proizvodimo energiju - toplotnu i električnu

 Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je izjavio danas da će 6. jula biti otvorene pristigle ponude za sređivanje deponije u Vinči, koja je ekološki "najcrnja" tačka u ovom delu Evrope.

- Da izbegnemo ovakve požare koji su se dešavali pre nekoliko nedelja i da sredimo tu ekološki najcrnju tacku u ovom delu Evrope. Da konačno od smeća koje smo bacali krenemo da proizvodimo energiju - toplotnu i električnu - rekao je Mali novinarima povogom otvaranja Nedelje energije u Beogradu.

FOLIĆ: Uskoro ćemo, po uzoru na zemlje u svetu, pretvarati SMEĆE U ENERGIJU!

On je naglasio da je sređivanje Vinče ogroman projekat vredan 300 milona evra, koji potpuno menja grad po pitanju ekološke svesti i koji će se primenjivati već od naredne godine.

- Dakle, 6. jula imaćemo ponude i to ćemo onda podeliti sa našim sugrađanima - dodao je Mali.

sinisa mali
Foto: Srbija Danas

Od 11 prijavljenih kompanija na javnom pozivu grad je priznao kvalifikacije za pet kompanija zainteresovanih za javno- privatno partnerstvo za pružanje usluga tretmana i odlaganja komunalnog otpada.

Projekat obuhvata remedijaciju i zatvaranje postojeće deponije, iskorišćenje deponijskog gasa za proizvodnju energije i tretman procednih voda.

Obuhvata i izgradnju postrojenja za tretman komunalnog otpada i proizvodnju toplotne i električne energije, izgradnju postrojenja za reciklažu građevinskog otpada i izgradnju deponijskih ćelija.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd