Skip to main content
Erbas

Erbas se DISTANCIRA od izjave da su promenili odluku u slučaju Bregzita!

Foto: Profimedia
Erbas proslavlja 50-i rođendan i traži način da se distancira od tvrdnji da planira da ostane u Engleskoj bez obzira na rezultat Bregzita.

Novi sajt Euoraktiv izveštava o komentarima koje je ostavio novi direktor Erbusa, Giljam Furi, koji sugerišu da on želi da kompanija ostane u Engleskoj, bez obzira na rezultat Bregzita, zbog visoko kvalifikovanih radnika i istraživačkih centara.

Rekao je i da je Britanija “veoma bitan stub” za kompaniju i da je Britanija deo Erbasa kao što je i Erbas deo Britanije, i da žele da tako i ostane.

Ovo je u suprotnosti odlazećeg direktora, Toma Endera, koji je upozorio u januaru da bi erbas mogao doneti veoma štetne odluke u slučaju da Engleska napusti EU bez dogovora.

Posao veka: Kinezi kupuju 300 "Erbasovih" aviona

Posao veka: Kinezi kupuju 300 "Erbasovih" aviona

REVOLUCIJA U TRANSPORTU! Erbas prvi put DRONOM isporučio paket na brod

REVOLUCIJA U TRANSPORTU! Erbas prvi put DRONOM isporučio paket na brod

Još jedan VELIKI GIGANT odlazi iz Britanije, a za sve je kriv Bregzit

Još jedan VELIKI GIGANT odlazi iz Britanije, a za sve je kriv Bregzit

Erbas se distancirao od izveštaja, ali ne I pomenutih izjava, izjavljujući samo da nisu promenili svoj stav po pitanju Bregzita.

Na tviter nalogu su napisali: Još uvek tražimo objašnjenje, dok se pripremamo za slučaj da ne dodje do dogovora tokom Bregzita.

Francuska kompanija osnovana je 1969. godine, nakon dogovora između francuskih i zapadno-nemačkih ministara na sajmu u Parizu, da bi se ojačala Evropska avio-industrija zbog konkurencije iz SAD-a. Erbus je formalno osnovan godinu dana kasnije.

Velika Britanija je već probila svoj prvobitni rok za napuštanje EU, 29-og marta, kao i njegovo prvo odlaganje od 12-og aprila.

Sada je na putu da napusti EU 31-og oktobra, ali je sve manje verovatno da će sporazum dogovoren između Velike Britanije i EU biti ratifikovan od strane britanskog parlamenta nakon ostavke premijerke Tereze Maj u petak.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd