Skip to main content
radnici, građevina, Rusija

Umanjene takse do 92 odsto: Dobra vest za građane i investitore u Srbiji

Foto: Profimedia/ilustracija
Član Gradskog veća Zoran Adamović, izjavio je da su lokalne administrativne takse za spise i radnje iz oblasti urbanizma i građevinskih poslova od početka ove godine umanjene od 26 do 92 odsto.

- To je još jedan od načina da izađemo građanima i investitorima u susret jer želimo da ih stimulišemo i pospešimo gradnju u Beogradu - rekao je Adamović za Tanjug.

Primera radi, naveo je da je taksa za informaciju o lokaciji umanjena za 26 odsto, taksa za potvrdu projekta parcelacije i preparcelacije umanjena je od 60 do 72 odsto, a za potvrdu urbanističkog projekta za kompleks sa objektima 28 procenata.

Adamović je izneo podatak da u Beogradu trenutno ima oko 1.500 aktivnih gradilišta, što, dodao je, govori da je u glavnom gradu ekspanzija gradnje.

VELIKA ŠANSA ZA SRPSKE POLJOPRIVREDNIKE! Još korak do ISTORIJSKOG POSLA u Egiptu

VELIKA ŠANSA ZA SRPSKE POLJOPRIVREDNIKE! Još korak do ISTORIJSKOG POSLA u Egiptu

Podsetio je da je 2018. godina druga godina zaredom kako je Grad Beograd izdao građevinskih dozvola za više od milion kvadrata i precizirao da je tokom prošle godine izdato 228 građevinskih dozvola i 927 lokacijskih uslova.

Naveo je da je to za 16, odnosno 17 odsto više nego 2017. godine koja je takođe bila uspešna, i dodao da je to jasna razlika u odnosu na 2011. i 2012. godinu, kada je izdato građevinskih dozvola za oko 100.000 i 242.000 kvadrata.

- Vidi se jasna razlika. Vidi se da sadašnja gradska vlast ima jasnu viziju kako da razvija Beograd i da je naša politika da se gradi i radi - istakao je Adamović.

Naveo je da je Grad vodio računa i o velikim investitorima jer želi da i njima izađe u susret i motiviše ih da grade u Beogradu.

- Investitorima koji ulažu više od 50 miliona evra omogućili smo da mogu da se oslone na Radnu grupu koju čine prestavnici svih državnih institucija i lokalne samouprave koji će pomoći i pratiti projekat od početka do kraja - rekao je Adamović.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd