Skip to main content
Marin le Pen

Evro je mrtav: Le Penova poziva na povratak francuske valute

Foto: Reuters
Francuski desničarska kandidatkinja za predsednika Marin le Pen izjavila je da je "evro mrtav" i dodala da Francuska treba da vrati nacionalnu valutu

Evro je "teret" za francusku ekonomiju, zemlja mora da bude u stanju da kontroliše svoju nacionalnu valutu, rekla je Le Penova u intervjuu za "Parizijen".

OTKRIVENA ISTINA: Makron OŽENIO BABU iz INATA roditeljima

KONFERENCIJA ZA SVE, OSIM RUSA: Makron zadao veliki udarac francuskoj demokratiji

- Moramo da kontrolišemo valutu, da je prilagodimo ekonomiji, jer je danas jedinstvena valuta teret - izjavila je Le Penova i dodala da je "evro mrtav".

marin le pen
Foto: Reuters

Ona je naglasila da planira da stekne pravo da kontroliše nacionalnu valutu, objašnjavajući da bi to značilo pretvaranje evra u novac koji bi koristile samo "velike kompanije koje se bave međunarodnom trgovinom".

Ukoliko bude izabrana, Le Penova planira da održi referendum o izlasku iz Evropske unije u prvoj polovini 2018. godine, nakon pregovora sa drugim zemljama-članicama EU.

Nezavisni kandidat Emanuel Makron i Le Penova su 23. aprila izbili kao dva glavna kandidata u prvom krugu izbora i oni će se suočiti u drugom krugu planiranom za 7. maj. Prema najnovijim istraživanjima, očekuje se da Makron pobedi u drugom krugu sa nekih 59 odsto glasova, dok se očekuje da će Le Penova izgubiti sa 40 odsto.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Nikolas's picture

Nikolas

SVE NAS JE GOSPOD BOG PODARIO DOLASKOM GOSPODJE LE PEN-DA NAS SPASE OD BRISELSKOG TERORA I DIKTATURE!!! SLOBODA !! ZIVELA PREDSEDNICA LE PEN!!! ZIVEO NAROD FRANCUSKE!!!

1 | 1

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd