fbpx
Skip to main content

EVROPSKI TURIZAM NA KOLENIMA: Karantin drastično smanjio prihode, 50 odsto radnika ostalo bez posla

Vlasnica nezavisne agencije Advantage Travel Partnership, Džulija Lo Bu-Sejd upozorava da će mnogi turistički agenti i agencije propasti pre kraja godine bez vladine finansijske podrške nakon uvođenja jednomesečne zabrane putovanja.

U vladinom saopštenju objavljenom u subotu uveče, u Engleskoj će biti zabranjena sva putovanja, kako domaća, tako i međunarodna, kao deo nove, teške blokade, počev od četvrtka ujutru.

- Prenoćišta i praznici van primarnih prebivališta neće biti dozvoljeni - stoji u vladinom saopštenju.

NOVI SAD POMAŽE MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA: Finansijska injekcija kao pomoć u preradi sirovina

NOVI SAD POMAŽE MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA: Finansijska injekcija kao pomoć u preradi sirovina

EVROPSKI POSLODAVCI ZABRINUTI: Ako se mere pomoći prerano ukinu može doći do recesije

EVROPSKI POSLODAVCI ZABRINUTI: Ako se mere pomoći prerano ukinu može doći do recesije

VREDNIJE OD CELE SVETSKE EKONOMIJE! Asteroid koji nosi neviđeno bogatstvo

VREDNIJE OD CELE SVETSKE EKONOMIJE! Asteroid koji nosi neviđeno bogatstvo

Zabrana putovanja trajaće najmanje do 2. decembra, ali ministar kabineta Majkl Gav rekao je u nedelju da bi zaključavanje moglo trajati duže.

Ograničenja se odnose samo na Englesku jer druge nacije nastavljaju da slede sopstvene strategije. Vels je već pod blokadom do 9. novembra.

Lo Bu-Sejd je izjavila kako će nove mere "razapeti" turističku industriju, dok je izvršni direktor EasyJet-a Geri Vilson kritikovao vladu zbog toga što se nije posavetovala sa turističkim kompanijama.

Izvršna direktorka kompanije Elegant Resorts Liza Fitcel strahuje da će ovo biti "poslednji ekser u kovčeg" za industriju, piše Travelmagazine.

- Zabrana međunarodnih i domaćih putovanja kao rezultat novih mera zaključavanja razapeće putničku industriju. Iako apsolutno podržavamo mere da bismo svi bili bezbedni, novi karantin znači da mnogi članovi naših turističkih agencija neće izdržati godinu bez vladinog paketa finansijske podrške. Pedeset odsto radnih mesta naših članova već je ostalo bez posla u martu, a 80% će ostati bez gotovine do maja. Zahtevamo kancelarku da hitno razmotri produženje pružanja državnih kredita preduzećima svih veličina i poreske olakšice od šest meseci za turističku industriju. Ove mere bi mogle pomoći industriji koja je na ivici propasti - izjavila je Lo Bu-Sejd.

Putovanje
Foto: Profimedia/ilustracija

Od leta industrija vapi za primenom režima testiranja na aerodromima u Velikoj Britaniji

Poslednjih nekoliko nedelja Velika Britanija ima ozbiljno povećanje broja novozaraženih, vrlo neefikasan sistem karantina i nedostatak putničkih koridora, što sve negativno utiče na industriju koja je u ozbiljnim problemu od marta tekuće godine.

Liza Fitcel rekla je kako se ipak poverenje potrošača u putovanja tokom poslednje dve nedelje malo poboljšalo. Ali, taman kada se činilo da će se testiranja aktivirati, a karantin ukinuti, Evropu je zadesio snažan drugi talas koronavirusa koji poručuje da je duga zima pred svima nama.

Ema Kulhrust sa portala za upoređivanje prazničnih cena, TravelSupermarket je rekla kako je u jednom trenutku (pre samo nešto više od nedelju dana), britanski ministar saobraćaja Grant Šaps poručio britanskoj javnosti da bi sada mogli da putuju u slobodno vreme na Kanarska ostrva.

- Shodno preporuci, ljudi, od kojih mnogi nisu nigde bili ​​mesecima, odlučuju da rezervišu odmor u novembru – desetine hiljada ljudi. Poseta Kanarskim ostrvima najavljena je kao tračak svetlosti za industriju, a sada je pocepana na komade - navela je ona. 

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd