fbpx
Skip to main content
Oznaka Fiata 500L

FIAT OSTAJE U SRBIJI: 500L DOBIJA HIBRIDNI MOTOR, u planu je da postane 100 ODSTO ELEKTRIČNI MODEL

Foto: Profimedia/ilustracija
Markione je najavio niz poteza

Proizvodnja "fiata 500L" ostaje u Srbiji, poručio je u godišnjem govoru u Baloku kod Torina generalni predsednik i direktor kompanije "FIAT-Krajsler" Serđo Markione.

Italijanski sajt "Blogo" koji prenosi sukcesivno to izlaganje, ne pominje da li ima detalja plana FIAT-a za Kragujevac, ali ističe da je Markione rekao da je "fiat 500 idealan da postane 100 odsto električni model", te da će modeli 500X i 500L dobiti hibridne motore.

Markione je najavio niz poteza, među kojima "fiat pandu" takođe na električni pogon, uz seldibu proizvodnje iz Italije u Poljsku, zatim neizvesnu perspektivu nastavka proizvodnje "fiata tipo" u Turskoj, povećanje proizvodnje u Italiji automobila najviše klase.

Fiatova fabrika u Poljskoj
Foto: Profimedia

Premijerka Ana Brnabić prethodno je izjavila da sve indicije govore da FIAT ostaje u Srbiji, poručivši da je danas mnogo manje zabrinuta za radnike FIAT-a i sam Kragujevac nego pre godinu dana kada je izbio štrajk u tom preduzeću.

Brnabić je, prilikom posete opštini Boljevac, najavila da će uskoro imati razgovore sa predstavnicima FIAT-a i da očekuje da na tom sastanku čuje podatke o investicionim planovima kompanije.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
9 Beograd