fbpx
Skip to main content
Šalter

FRILENSERI MOGU DA ODAHNU: Poreska uprava obustavila postupke

Foto: Profimedia/ilustracija
Poreska uprava je obustavila sve postupke prema frilenserima dok su u toku pregovori

Poreske uprave iz više gradova u Srbiji obavestile su one koji su u postupku poreske kontrole po pitanju prihoda iz inostranstva da se obustavljaju svi poreski postupci prema njima, dok su u toku pregovori o resavanju pitanja naplate poreza za frilensere, kažu u Udruženju radnika na internetu.

NISI SAMA: Kompanija Meridian ovim videom poslala NAJVAŽNIJU PORUKU! (VIDEO)

NISI SAMA: Kompanija Meridian ovim videom poslala NAJVAŽNIJU PORUKU! (VIDEO)

TRŽIŠTE RADA U SRBIJI: Ovo su trenutno najtraženija zanimanja

TRŽIŠTE RADA U SRBIJI: Ovo su trenutno najtraženija zanimanja

NAJGORI U EVROPI: Imaju dvostruko veći pad od proseka, još jedan pokazatelj da je HRVATSKA EKONOMIJA NA IZDISAJU

NAJGORI U EVROPI: Imaju dvostruko veći pad od proseka, još jedan pokazatelj da je HRVATSKA EKONOMIJA NA IZDISAJU

Miran Pogačar iz tog Udrženja rekao je da je time delimično usvojen jedan od njihovih zahteva.

- Prvi zahtev je da se obustave postupci po rešenjima, pozivima i zapisnicima. On je delimično usvojen, nisu u potpunosti obustavljeni postupci, nego samo dok traju pregovori - precizirao je Pogačar.

Naveo je da će predstavnici Udruženja zajedno sa predstavnicima Poreske uprave u narednih nekoliko dana razgovarati o konkrentim primerima zašto je potrebno u potpunosti obustaviti postupke, što je njihov zahtev.

U petak će, kaže, biti poznato kada će biti održan sastanak predstavnika Udruženja sa direktorkom Poreske uprave Draganom Marković i njenim savetnicima.

Ponovni sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Mali očekuje nakon nekoliko razgovara sa predstavnicima Poreske uprave.

Udruženje radnika na internetu traži da nadležni obustave naplatu poreza na zarade frilensera retroaktivno poslednjih pet godina.

Frilenseri su, kako navode, saglasni da porez treba da se plaća, ali da naplata treba da krene od novog zakona, a ne retroaktivno, te traže da se nađe rešenje za definisanje njihovih prava i obaveza.

Predstavnici tog udruženja sastali su se juče sa premijerkom, ministrom finansija i direktorkom Poreske uprave, a na sastanku su razgovorali o pronalaženju rešenja za naplatu poreza i doprinosa za fizička lica koja ostvaruju prihode iz inostranstva.

Brnabić je istakla da je Vlada Srbije spremna da radi na sistemskom rešenju oporezivanja za ove kategorije ljudi, ali da, takođe, ne može da dozvoli urušavanje poreskog sistema države.

Predsednica Vlade Srbije kaže da je jučerašnji sastanak sa predstavnicima tog udruženja bio izuzetno težak, zbog različitih pogleda na to pitanje.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd