fbpx
Skip to main content
obrenovac

GRAD BEOGRAD ZAVRŠIO IZGRADNJU PUTA BOLJEVCI-OBRENOVAC: Na teritoriji grada u toku izgradnja još puteva

FOTO: STRAHINJA AĆIMOVIĆ / TANJUG
Državni put Boljevci-Obrenovac investicija vredna 151 milion dinara

Grad Beograd je završio izgradnju državnog puta Boljevci - Obrenovac, vrednosti 151 milion dinara i dužine 7,3 kilometra, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE - MOZZART DONIRAO BEOGRAĐANIMA INOVATIVNI PREČIŠĆIVAČ VAZDUHA!

SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE - MOZZART DONIRAO BEOGRAĐANIMA INOVATIVNI PREČIŠĆIVAČ VAZDUHA!

PREDSEDNIK SRBIJE ODRŽAO OBEĆANJE: Od Miloševog Takova do aerodroma u Pranjanima gradi se saobraćajnica!

PREDSEDNIK SRBIJE ODRŽAO OBEĆANJE: Od Miloševog Takova do aerodroma u Pranjanima gradi se saobraćajnica!

OD BEOGRADA DO NOVOG SADA ZA POLA SATA: Cena karte izmenjena, putovanje biće skuplje ali i brže!

OD BEOGRADA DO NOVOG SADA ZA POLA SATA: Cena karte izmenjena, putovanje biće skuplje ali i brže!

- Gradi se obilaznica oko Beograda, auto-putevi i druge važne saobraćajnice, ali se ne zaboravljaju ni manji puteve, koji ne spadaju u prvu kategoriju, kao što je ovaj koji povezuje Surčin i Obrenovac. Ovaj put je posebno značajan za đake iz Surčina koji pohađaju obrenovačke srednje škole - rekao je Vesić.

On je  naveo da je grad Beograd uredio trg u naselju Boljevci, a da se sada uređuju trgovi u Dobanovcima i Jakovu.

- Završili smo rekonstrukciju vrtića u centru Surčina za 300 mališana, kao i u Boljevcima za oko 100 najmlađih, izgradili smo fiskulturne sale u Bečmenu i Boljevicma, radimo ambulantu u Petrovčiću, uredili smo sale u domovima kulture u Dobanovcima, Boljevcima i Jakovu, a narednih dana raspisuje se tender za izgradnju fiskulturne sale u Dobanovcima. Na kraju, Surčin brzo dobija još jednu fabriku za preradu hrane - rekao je.

On je kazao da je Grad Beograd raspisao tender za izgradnju kanalizacione mreže u naselju Miljakovac u gradskoj opštini Rakovica, vrednosti od oko 110 miliona dinara, preneo je Beoinfo.

- Gradimo više od pet kilometara kanalizacije samo u prvoj fazi koju sam obećao građanima prošle godine kada smo razgovarali o problemima naselja. Pored toga, pre nekoliko meseci, određen je izvođač koji će da projektuje i izgradi novi vrtić u ovom naselju, jedan od onih iz projekta grada ”25 vrtića za tri godine - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Nastavlja se rad na novim projektima

Podsetio je i da je istovremeno počela izgradnja prve faze sekundarne kanalizacione mreže u naselju Međulužje u gradskoj opštini Mladenovac dužine pet kilometara.

- Kada završimo ovu kanalizaciju ona će biti priključena na postrojenje za preradu otpadnih voda koje ovih dana završavamo i u kome će se prerađivati otpadne vode kako bi se u čistom obliku vraćale u prirodu. Za drugu fazu sekundarne kanalizacije u Međulužju dužine 2,5 kilometara tender raspisujemo do kraja juna i radovi počinju na jesen - rekao je Vesić.

On je precizirao da je ukupna vrednost svih radova u naselju Međulužje preko 180 miliona dinara, kao i da će se i u Mladenovcu izgraditi novi vrtić, jedan od onih iz projekta grada - 25 vrtića za tri godine.

Vesić je rekao da je Grad u petak raspisao tender za izgradnju železničke ulice u Lazarevcu, da se centralni trg u Lazarevcu uređuje kako bi bio završen za Dan opštine Lazarevac 28. juna kao i da će početkom jula biti raspisan tender za izgradnju vodovodne mreže u naseljima Arapovac i Mirosaljcima u Lazarevcu.

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd