Skip to main content
Vesić

"Svako ko uloži 50 miliona evra dobija od grada ceo tim" Vesić otkrio planove za dalji razvoj prestonice

Foto: BeoInfo
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je na konferenciji o nekretninama da potencijalni investitor mora da ima projekat koji je u skladu sa zakonom.

On je to rekao odgovarajući na primedbe oko sporosti gradskog sekretarijata tokom primene procedura i naveo da grad svakom ko ulaže preko 50 miliona evra dodeljuje posebnu radnu grupu, što je put za rešavanje problema.

SENZACIONALNI SAJAMSKI POPUSTI SAMO U TRAVELLAND-U UZ URAČUNATO OSIGURANJE OD OTKAZA PUTOVANJA!

SENZACIONALNI SAJAMSKI POPUSTI SAMO U TRAVELLAND-U UZ URAČUNATO OSIGURANJE OD OTKAZA PUTOVANJA!

Vesić je, kao prvi panelista na skupu, rekao i da je Beograd okrenut ka velikim investicijama, ali je dodao da ne vodi samostalnu politiku, već je to deo politike Vlade Srbije koja je dala ogroman doprinos da se ubrzaju investicije. 

Vesić je primetio da su najveće i najkompleksnije investicije u Beogradu, pa se očekuje da i projekti budu u skladu sa zakonom da ne bi bili vraćeni.

Beograd iz godine u godinu daje dozvole za po milione kvadratnih metara da se gradi, a veliki investitori imaju mogućnost za saradnju sa Vladom i Ministarstvom građevina, podsetio je zamenik gradonačelnika Beograda. 

- Kao grad trudimo se da zakonske procedure maksimalno ubrzamo - rekao je Vesić, i naveo da Beograd izdaje više građeivnskih dozvola nego sve druge lokalne samouprave zajedno, i zato je neuporediv. 

POVEĆANJE PLATA ZA MEDICINSKE SESTRE: Ako nastavimo ovim tempom, evo kad će imati DUPLO VEĆE plate!

POVEĆANJE PLATA ZA MEDICINSKE SESTRE: Ako nastavimo ovim tempom, evo kad će imati DUPLO VEĆE plate!

On je potvrdio da problem postoji na srednjem nivou gde službenici gradskog sekretarija nisu dobro plaćeni, i dodao da je to je problem koji će morati da bude rešen. 

- U ovom trenutku imamo između 27 i 30 predmeta po jednom zaposlenom u sekretarijatu za urbanizam Beograd - izneo je Vesić, a na primedbu da je manjak zaposlenih stari problem koji se ne rešava, on je odgovorio da je Beograd državna uprava, gde su plate limitirane i postoji zabrana zapošljavanja, pa neka se predloži izmena zakona. 

Govoreći o investicijama, on je objasnio da je Beograd regionalni centar i zato je potencijal za stanogradnju veći što treba iskoristiti. 

Dodao je da će se raditi na konceptu Beograda kao zelenog, pešačkog grada, i da će se javni saobraćaj tome prilagođavati. 

On je naveo da će Beograd sa Vladom Srbije naći način da razvija i prigradske opštine koje su nerazvijene, uporedo ih saobraćajno povezujući i stvarajući mogućnosti za investicije i nova radna mesta.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd