fbpx
Skip to main content
Rusi

GRABE SRPSKE PROIZVODE: Izvoz u Rusiju iznosi PREKO 950 MILIONA!

Foto: Profimedia/ilustracija
Uvoz iz Rusije, s druge strane, beleži rast od 30 odsto i do početka decembra prošle godine vredeo je 1,84 milijardi dolara

Ruska Federacija je naš četvrti spoljnotrgovinski partner, a prema poslednjim dostupnim podacima, za 11 meseci prošle godine izvoz u Rusiju je iznosio 954,6 miliona dolara što je za četiri procenta više nego u istom periodu 2017. godine.

Predsednik Srbije otvorio fabriku u Leskovcu: Posao za 3.000 radnika u narednih godinu i po dana! (VIDEO/FOTO)

Uvoz iz Rusije, s druge strane, beleži rast od 30 odsto i do početka decembra prošle godine vredeo je 1,84 milijardi dolara. 

Zanimljivo je da pored jabuka koje tradicionalno izvozimo u tu zemlju i koje zauzimaju prvo mesto na listi izvoznih proizvoda Srbije, Rusi na drugom mestu iz naše zemlje najviše kupuju sintetičke hulahop čarape. 

Srbija Rusija
Foto: Profimedia/ilustracija

Kada je reč o ostalim proizvodima koje plasiramo na tržište Ruske federacije, na spisku su hartija i karton, lekovi, spoljne pneumatske gume, pumpe, sir, jagode i mnogi drugi proizvodi.

U Srbiju iz Rusije stiže nafta i ulja od bitumenoznih minerala, gas, žica od rafinisanog bakra, sirovi aluminijum, kameni ugalj koks, cigarete.

Kada ćemo konačno u Srbiji imati "jednake plate za isti posao"

Na osnovu podataka Ministarstva finansija Republike Srbije - Uprava carine, sa Ruskom Federacijom posluje 1.647 privrednih subjekata u Srbiji. 

Prema podacima Agencije za privredne registre na teritoriji Srbije registrovano je 851 aktivnih privrednih subjekata čiji su većinski vlasnici državljani Rusije, odnosno pravna lica registrovana u Ruskoj Federaciji. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd