Skip to main content
fabrika

Građani, imaćete kome da se žalite: Stiže inspekcija za inspekciju

Foto: Profimedia/ilustracija
Privrednici će primedbe u vezi sa inspekcijskim nadzorom moći da iznesu savetniku za privredu

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave najavilo je osnivanje Kancelarije privrednog savetnika, koja će privrednicima pomoći da dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa inspekcijskim nadzorom.

Kako je rečeno u tom ministarstvu, na tom mestu privrednici će moći da se obrate specijalizovanom stručnjaku, savetniku za privredu i iznesu svoje primedbe vezane za inspekcijski nadzor.

Istakli su i da predstoji jačanje kapaciteta inspekcija u kadrovskom i materijalnom smislu.

- Ukupan broj republičkih i lokalnih inspektora je oko 6.500. Uzimajući u obzir šarolikost, složenost i veliki obim materije, kao i one podatke koji su dostupni, može se reći da kod nas jedan inspektor dolazi na 1.200 stanovnika, dok je u Evropi jedan inspektor na 780 stanovnika - navode u ministarstvu.

radnici, 1. maj
Foto: Profimedia

Dodaju i da se radi temeljna analiza svake pojedinačne inspekcije.

- Kada sagledamo situaciju i razgovaramo sa svim inspektoratima, predložićemo Ministarstvu finansija broj potrebnih inspektora, jer činjenica je da ih nema dovoljno - kažu u tom ministarstvu.

Turisti u Srbiji SVE BROJNIJI, a evo koje lokacije najviše posećuju

Planirano je i kontinuirano stručno usavršavanje inspektora, a pripremljen je i program obuke za inspektore i one će se se kontinuirano održavati kroz Nacionalnu akademiju.

- Takođe, sledeći veliki korak ove reforme koji očekujemo do kraja 2018. godine je E-inspektor – jedinstvene platforme za rad i izveštavanje svih 40 inspekcija - kažu u ministarstvu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
15 Beograd