fbpx
Skip to main content
Požarevac

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović obišao gradilišta

Foto: Promo
Veliki radovi i ulaganja

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa svojim saradnicima obišao je nekoliko lokacija u gradu gde se izvode investicioni radovi. Reč je o širenju toplifikacione mreže, asfaltiranju i širenju kanalizacione mreže.

Požarevac
Foto: Promo

Radovi na dve lokacije, kada je u pitanju toplifikacija, iznose ukupno 84 miliona dinara i toplificiraće se 200 domaćinstava. Lokacija Bojane Prvulović 54 odnosi se na ulice: deo Partizanske ulice, Veljka Vlahovića, Miodraga Vasića i Filipa Filipovića gde se vrši širenje toplifikacione mreže. Radovi na ovoj lokaciji iznose oko 44 000 000 dinara. Lokacija Sopot je druga lokacija, odnosno lokacija Stevana Mokranjca koja je u vrednosti oko 40 000 000 dinara. Ukupno do kraja godine očekuje se da bude urađeno 50 kilometara dužnih cevi toplifikacione mreže. Prema rečima direktora JP Toplifikacija Dejana Dačića grad je u ovoj godini za širenje toplifikacione mreže izdvojio 450 miliona dinara što je izuzetno visok iznos i najavioje da će u sledećoj godini za toplifikacionu mrežu do nadvožnjaka prema Kostolcu biti izdvojeno još 100 miliona dinara. Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom rekao da mu je izuzetno drago što je odziv građana za uvođenje toplifikacije bio dobar, zato štona taj način gasimo dimnjake i smanjujemo zagađenost na teritoiji grada.

Požarevac
Foto: Promo

Obilaznica ka Kostolcu stoji više od deset godina nedovršena i ovih dana se počelo sa završetkom 500 metara koliko je ostalo da se uradi. Gradonačelnik Spasović je rekao da je vrednost ovih radova 40 miliona dinara i da će oni najzad biti gotovi do 15. Avgusta. Sredstva su iz Republičke direkcije za puteve, odnosno Vlade Republike Srbije. On očekuje da se sledeće godine uradi još 5,5 kilometara habajućeg asfaltnog sloja.

Požarevac
Foto: Promo

U toku su i Radovi na asfaltiranju ulice Klare Cetkin u naselju Sopot sa sporednom ulicom koja ima dva kraka levo, jedan krak je obuhvaćen ovim radovima. Ulica ima 245 metara a uloženo je oko 4,5 miliona dinara.

Na teritoriji Grada Požarevca se uveliko radi na širenju fekalne kanalizacione mreže. Fekalna kanalizacja se uvodi na teritoriji grada Požarevca, na svim onim lokacijma gde je potrebna, a dalje širenje takođe predstoji kako bi se realizovao i primarni i sekundarni vod fekalne kanalizacije.

Požarevac
Foto: Promo

Prema rečima gradskog menadžera Mitra Karadžića, u naselju Sopot na terenu su ekipe u ulici Vojske Jugoslavije koja je obuhvaćena radovima fekalne kanalizacije. u Sopotu se završavaju pojedine ulice, ali je 90 odsto planiranih radova obavljeno. Takođe je važno navesti i da u Mesnoj zajednici Čačalica radovi na fekalnoj kanalizaciji prolaziće kroz ulicu Prvi partizanski odredi i Milice Srpkinje do Cane Babovića, kako bi se rešilo pitanje u celom naselju Cara Dušana, u pravcu diskoteke Madona. Fekalna kanalizacija kroz ulicu Tenkovski put ili Šestu kao i ulicu Radovana Dragovića koja će sa ostalim ulicama gde se radi kanalizacija, zajedno sa vodom iz pravca Cane Babović ući u glavni kolektor u ulici Moše Pijade gde su radovi takođe u toku.

Požarevac
Foto: Promo

Na fekalnoj kanalizaciji se radi i u Mesnoj zajednici Gornja mala, u Železničkoj ulici i u ulici Bana Sekulića, što će omogućiti pitanje rešavanja fekalnih kanalizacija i zatvaranje septičkih jama u naselju Meminac.

Ovim putem ide i primarni vod koji će biti završen prolaskom kroz naselja Lučicu, Poljanu i ulaskom u naselju Prugovo, zaključio je Karadžić.

Požarevac
Foto: Promo

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
20 Beograd