fbpx
Skip to main content
Grčka

GRANICA SA GRČKOM OD PONEDELJKA OTVORENA: Srpski turisti moraće da ispoštuju STRIKTNA PRAVILA!

Foto: SD/ilustracija
Tačno u osam časova, u ponedeljak ujutru, granice sa Grčkom, za naše državljane biće zvaničo otvorene

Građani Srbije neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj. Srpski putnici mogu da pređu na dva granična prelaza sa Bugarskom - Promahonas i Nimfeja.

PLEMENITI METAL PONOVO U CENTRU PAŽNJE: Analitičari objavili šta menja naftu na tržištu

PLEMENITI METAL PONOVO U CENTRU PAŽNJE: Analitičari objavili šta menja naftu na tržištu

GUGL UVEO NOVU FUNKCIJU: Imaćemo uvid u klimatske promene, urbanizaciju i krčenje šuma

GUGL UVEO NOVU FUNKCIJU: Imaćemo uvid u klimatske promene, urbanizaciju i krčenje šuma

PENZIONERE OČEKUJE LEPA VEST! Krkobabić: Postignuta je saglasnost o neophodnosti korekcije "ŠVAJCARSKE FORMULE"

PENZIONERE OČEKUJE LEPA VEST! Krkobabić: Postignuta je saglasnost o neophodnosti korekcije "ŠVAJCARSKE FORMULE"

- Sve ovo važi do 14. maja - potvrdila ministarka turizma Tatjana Matić.

- Uslovi su potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test, da nije stariji od 72 sata. Takođe, svako ko putuje u Grčku mora da popuni PLF formular 24 sata pre dolaska u zemlju. I dalje će se sprovoditi nasumično testiranje turista. Gosti će morati da se pridržavaju svih restriktivnih mera, koje važe i za državljane Grčke - govoriv ona. 

Kako je ispričao Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, zasada nema nekih ugovorenih i planiranih putovanja u Grčku, za Uskrs i Prvi maj.

Grčka
Foto: Profimedia/ilustracija

Agencije zadovoljne

Postavili smo neke polaske za Prvi maj i Uskrs. Ljudi zovu, raspituju se, ali nismo znali precizne uslove ulaska. Nadamo se i da će već prve ture tada krenuti, ukoliko bude dovoljno zainteresovanih, rekao je vlasnik jedne beogradske turističke agencije.

Formulari za ulazak u zemlje, potrebni su i za Tursku i Egipat.

- Idemo u skladu sa dogovorom, koji smo imali sa grčkim ministrom turizma Harisom Teoharisom. To znači da se mere polako olakšavaju od 19. aprila, da bi, kako nam je rečeno, od maja bili otvoreni i prelazi sa Severnom Makedonijom. Tada će priznavati i antigenski test, a ne samo negativan PCR. Inače, formular koji je potrebno popuniti je bio i prošle godine. Ko ide sa turističkim agencijama na odmor, dobiće od njih šta treba da se popuni. Za sve ostale, formular se nalazi na zvaničnom sajtu njihovog ministarstva i potrebno je da bude popunjen 24 sata pred ulazak u zemlju - rekao je je Seničić.

Interesovanje za Grčku počinje polako da raste, objašnjava nam Seničić. I dok su se, kada je pre mesec dana najavljeno da će građani Srbije moći pod određenim uslovima da uđu u Grčku, raspitivali samo oni koji imaju izdate zamenske vaučere, situacija je sada drugačija. Krenule su i nove uplate za ovogodišnje letovanje na Egeju.

- Agencijske letnje ture skoro nikad nisu išle pre 20. maja. Kada budu krenule ture, očekuje se da će situacija biti malo rasterećenija. Postoji šansa, ukoliko sve bude po dogovoru, da ove godine bude oko 40 odsto od normalne sezone - ističe Seničić.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd