fbpx
Skip to main content
Šipol

JOŠ JEDNA ZEMLJA POTPUNO OTVORILA VRATA ZA SRBE: Bez PCR testa, potvrde o vakcinaciji i karantina za naše državljane

Foto: Profimedia
Holandija potpuno otvorila granicu za srpske državljane

Putnici iz Srbije, kao i iz Albanije, Severne Makedonije, SAD, Libana i Tajvana, od 24. juna mogu da uđu u Holandiju bez ikakvih ograničenja, javlja sajt ŠSengen viza info. Kako navodi, to znači da putnici iz ovih šest zemalja, uključujući turiste, neće morati da pokažu test na korona virus niti potvrdu o vakcinaciji, a neće morati ni da idu u karantin.

Odluku je objavila Vlada Holandije, po preporuci Saveta EU da se navedene države dodaju da listu EU epidemiološki bezbednih zemalja trećeg sveta, čijim građanima bi trebalo dozvoliti putovanja u EU koja se ne smatraju neophodim.

Međutim, oni koji dolaze u Holandiju avionom moraće da popune izjavu o zdravstvenom stanju, koju neke avio-kompanije dozvoljavaju da se popuni u digitalnom formatu kada se putnik prijavi na let.

- Ako dolazite iz države gde je rizik od zaražavanja Kovidom-19 nizak (bezbedne države), ne morate da pokažate negativan rezultat testa kada putujete u Holandiju. Takođe, ne morate da idete u samoizolaciju po dolasku u Holandiju - saopštila je vlada te zemlje.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd