fbpx
Skip to main content
Hrvatska

HRVATSKI HOTELIJERI U RASULU: Bliže se prolećni praznici, a još uvek ne znaju hoće li biti gostiju

Foto: Profimedia/ilustracija
U normalnim godinama hotelijeri bi ovih dana imali pune ruke posla.

Hotelijeri bi sada uveliko tražili bi radnu snagu za sezonu i glancali objekte pred Uskrs i 1. maj, ali trenutno većina njih ni ne zna kad će otvoriti hotele.

Iako su pre nekoliko nedelja putem Hrvatskog udruženja turizma poručili da su spremni za otvaranje od Uskrsa, u međuvremenu im je dobar deo tržišta ušao u totalno zatvaranje zbog mutiranih sojeva virusa.

"BUŠE" FEJSBUK I TVITER, "DIŽU" SREBRO: Ekipa sa Redita rastura svetske berze

"BUŠE" FEJSBUK I TVITER, "DIŽU" SREBRO: Ekipa sa Redita rastura svetske berze

NOVOST ZA VOZAČE: Ukoliko vaš auto ima oštećene brojeve motora, ovo je procedura za registraciju

NOVOST ZA VOZAČE: Ukoliko vaš auto ima oštećene brojeve motora, ovo je procedura za registraciju

"CILJ JE DA MLADI OSTANU NA SELU" Država deli po 50 hektara zemlje besplatno, koji su uslovi za konkurisanje?

"CILJ JE DA MLADI OSTANU NA SELU" Država deli po 50 hektara zemlje besplatno, koji su uslovi za konkurisanje?

Uz to, proces nabavke vakcine koji je trebalo da ubrza kraj pandemije zapeo je, što utiče i na entuzijazam gostiju pa je zabrinutost trenutno veća nego pre mesec dana.

Pred velikim hotelima najveća je dilema, jer moraju odmeriti isplativost otvaranja koja je i u najboljim godinama kriterijum.

Uskrs pada rano, na sam početak aprila, i treba smisliti kako premostiti do 1. maja pa potom do Duhova krajem maja, kad već kreće kupališna sezona.

Na to je prošle nedelje upozorio turistički konsultant Siniša Topalović, koji smatra da je promet u predsezoni u 2021. iluzorno očekivati.

Stoga su se velike hotelske kuće u marketingu već fokusirale na letnu sezonu, za koju nude popuste i razne kombinacije kako bi privukli goste da već sad stisnu dugme i rezervišu svoje letovanje.

U međuvremenu pokušavaju napuniti objekte koji su predviđeni za celogodišnji rad i otvoreni su uprkos vrlo slabom turističkom prometu.

Foto: Profimedia
Rovinj
Foto: Profimedia

Valamar trenutno ima otvoren samo jedan hotel, porečki Diamant i dva kamping rizorta u Istri i na Krku.

Uoči Uskrsa planiraju otvaranje samo tri svoja hotela, porečki Marea Suites, Padova na Rabu i President u Dubrovniku, te osam kampova u Istri i na Kvarneru.

Ostale objekte planiraju otvoriti sukcesivno, zavisno od stanja bukinga, isto kao i Plava laguna koja ima otvorena tri hotela, Molindrio u Poreču, Melia Coral u Umagu i Bonavia u Rijeci.

Promet im trenutno najviše prave sportske grupe, no konkretnih planova za otvaranje na proleće zasad još nemaju, misle otvarati zavisno od potražnje.

Kompanija Sunce hoteli podstiče goste na direktni buking gde će dobiti garanciju najpovoljnije ponude, sad imaju akciju u kojoj nude 35 posto popusta na rane rezervacije.

Na njihovim stranicama kalendar se otvara tek od 30. aprila, dakle oni su se odlučili na prvomajski početak rada, no samo u delu hotela. Solaris je otvorio rani buking, ali samo za mobilne kućice i vile.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd