fbpx
Skip to main content
Huavej

HUAVEJ VEĆ POBEDIO! Novi operativni sistem na MILION TELEFONA, sigurniji od ZAPADNE KONKURENCIJE

Foto: Profimedia/ilustracija
Huavej je uspeo da na čak milion svojih telefona instalira novi operativni sistem pod imenom HongMeng, prenose strani mediji.

Kako se navodi uređaji su bili pripremljeni za testiranje, iako nije pojašnjeno da li su namenjeni za prodaju ili ne. Ono što je poznato jeste da je novi sistem kompatibilan sa Android aplikacijama i ima povećanu bezbednost čuvanja ličnih podataka.

Bitkoin ide na MILION DOLARA!

Bitkoin ide na MILION DOLARA!

Huavej može i bez Gugla: Alternativa u Rusiji!

Huavej može i bez Gugla: Alternativa u Rusiji!

Ukrajina u Hagu traži pravo na proizvodnju gasa u Crnom Moru!

Ukrajina u Hagu traži pravo na proizvodnju gasa u Crnom Moru!

Ričarda Ju, direktor kompanije, je rekao da će novi operativni sistem biti dostupan "na jesen ili najkasnije na proleće naredne godine". On bi trebalo da bude instaliran na mobilne telefone, tablete, laptopove, televizore, satove, na sve gde se koriste operativni sistemi generalno, rekao je Ju.

Ovakav korak kompanije Huavej došao je nakon odluke američke vlade da zabrani poslovanje njihovih sa kineskim kompanijama. Otuda je Gugl uskratio Huaveju mogućnost da na svoje nove uređaje instalira Android. Zabrana je privremeno ukinuta na 90 dana, ali kineski gigant se ipak odlučio da počne sa izbacivanjem operativnog sistema na kome su očigledno već dugo radili. Kako prenosi Huawei Central, sajt koji je fokusiran na ovu kompaniju, novi sistem HongMeng se već planira za brojna tržišta poput Kanade, Evrope Južne Koreje i Meksika.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
8 Beograd