fbpx
Skip to main content
Logo

IMS Internet Media Services postigao sporazum o kupovini većinskog udela u kompaniji Httpool!

Foto: PR
Jedinstveno rešenje za oglašivače koji pokreću lokalne i internacionalne kampanje

IMS Internet Media Services (IMS), deo Sony Pictures Television Network i jedna od najvećih kompanija za online prodaju oglasnog prostora i kupovinu medija u Latinskoj Americi, danas je objavila da je postigla sporazum o kupovini većinskog dela kompanije Httpool, međunarodne cross channel oglasne mreže koja posluje u zemljama centralne i istočne Evrope i Azije.

Procureo kostur nacrta zakona o poljoprivrednom zemljištu: Ovo su uslovi prodaje strancima!

Rusija gradi novi terminal za izvoz gasa, a poznato je i zašto je od izuzetne važnosti za državu

Pod uslovom da prođe fazu regulatornog odobrenja, sporazum će stvoriti jednu od najvećih kompanija za digitalni marketing i reklamiranje u industriji, koja će pružati podršku za više od 6000 agencija i brendova širom sveta, ekskluzivno predstavljati Twitter, LinkedIn, Spotify i više od 5000 globalnih i lokalnih oglasnih medija u 30 zemalja regiona Latinske Amerike, jugoistočne Evrope i Azije.

- Ova akvizicija će omogućiti IMS-u da utiče na razvoj nekih od najperspektivnijih tržišta širom Evrope i Azije, kao i da kreira istinski globalnu kompaniju. IMS i Httpool zajedno mogu ponuditi potpuna rešenja za digitalne marketinške kampanje, pomažući partnerima ekspertskim poznavanjem lokalnih tržišta kao i osnaživanjem lokalnih medija, oglašivača i hiljada digitalnih profesionalaca i preduzetnika - izjavio je Gaston Taratuta, direktor i osnivač IMS-a. 

Gaston Taratuta
Gaston Taratuta, direktor i osnivač IMS-a
Foto: PR

- Httpool i njegov tim je uspostavio neverovatnu međunarodnu poziciju, razvio komplementarne tehnologije za digitalno oglašavanje, a povrh svega deli iste preduzetničke vrednosti kao i IMS. Udruživanjem snaga, dve grupe mogu trajno uticati na širi digitalni ekosistem kroz kontinuirane inovacije, otvorenost, kreativnost i partnerstva - dodao je Taratuta.

- Udruživanjem IMS-a i Httpool-a stvoriće se jedinstveno rešenje za oglašivače koji pokreću lokalne i internacionalne kampanje, kao i za mreže i medije koji žele da monetizuju svoj sadržaj na brojnim brzorastućim tržištima - rekao je Andy Kaplan, predsednik svetske mreže, Sony Pictures Television.

- IMS i Httpool dele istu viziju tako da nismo mogli da zamislimo prikladnijeg partnera. Ovaj sporazum predstavlja bitnu prekretnicu za Httpool i važno priznanje za sva naša dosadašnja dostignuća. Udruživanje sa IMS-om će podstaći naš ubrzani rast i, istovremeno, omogućiti da proširimo naša vlastita rešenja na globalnom nivou - izjavio je ovim povodom Aljoša Jenko, direktor i osnivač Httpool-a.

 Aljoša Jenko, direktor i osnivač Httpool-a
Aljoša Jenko, direktor i osnivač Httpool-a
Foto: PR

Pored sedišta u Majamiju, IMS ima i kancelarije u Brazilu, Meksiku, Argentini, Kolumbiji, Čileu, Panami, Peruu, Ekvadoru i Urugvaju.

Httpoolovih 19 kancelarija uključuju Srbiju, Indiju, Hong Kong, Austriju, Bugarsku, Češku Republiku, Hrvatsku, Grčku, Mađarsku, Makedoniju, Poljsku, Rumuniju, Sloveniju, Estoniju, Latviju, Litvaniju, Ukrajinu i Rusiju.

IMS
Foto: PR
IMS

O IMS-u

Internet Media Services (IMS), udružena sa kompanijom Sony Pictures Television Networks, vodeća je kompanija za digitalnu komunikaciju i marketing koja gradi partnerstva sa brzorastućim biznisima koji žele da prošire svoje poslovanje u Latinskoj Americi. IMS omogućava brendovima atraktivniji nastup na tržištu i pomaže rast u regionu kroz jedinstveni ekosistem sačinjen od poslovnih partnerstava, kreativnih i sadržajnih rešenja, medijskog menadžmenta i investicionih usluga. Vodeći brendovi kao što su EA, Foursquare, LinkedIn, Spotify, Snapchat, Twitter, Yahoo, Twitch, Vevo i Waze sarađuju isključivo sa IMS-om kako bi ojačali svoje prisustvo na tržištu Latinske Amerike. IMS sa sedištem u Majamiju, posluje i kroz kancelarije u Brazilu, Meksiku, Argentini, Kolumbiji, Čileu, Panami, Peruu, Ekvadoru i Urugvaju.

O Httpool-u

Httpool je vodeća cross channel oglasna mreža u centralno-istočnoj Evropi sa prisustvom i u Aziji, fokusirana na tržišta van SAD i zapadne Evrope. Httpool je idealan partner za brendove i marketinške agencije koje traže integrisana digitalna oglasna rešenja. Httpool pruža najširi spektar proizvoda oglasne mreže i rešenja kroz display, video, engagement, social i performance kanale, za mobilne i desktop uređaje.Httpool primenjuje najnaprednije licencirane i tehnologije u svom vlasništvu, ima ekstenzivno internacionalno iskustvo i predstavlja Twitter, LinkedIn, Spotify i druge odabarne globalne i lokalne platforme i oglasne medije širom 22 tržišta uključujući Srbiju, Austriju, Švajcarsku, Rusiju, Indiju, Hong Kong, Poljsku, Letoniju, Litvaniju, Estoniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Češku, Hrvatsku, Grčku, Mađarsku, Makedoniju, Rumuniju, Sloveniju, Slovačku i Ukrajinu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-6 Beograd