fbpx
Skip to main content
PKS

Intenzivnija saradnja: Umrežavanje preduzetnica Srbije i UAE

Foto: PKS
Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije sarađivaće intenzivnije na povezivanju i umrežavanju preduzetnica iz Srbije sa predstavnicama poslovnih žena Ujedinjenih Arapskih Emirta.

To je potvrđeno memorandumima o saradnji koje je u Biznis habu Srbije u Dubaiju potpisala Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS sa predsednicom Saveta poslovnih žena Emirata Faridom Al Avadi, Amnom Kalifa Al Ali, predsednicom Saveta poslovnih žena Privredne komore Adžman i predsednikom Privredne komore emirata Um Al Kuvain, Jusefom Kalfan Tahonom. 

"U trećem kvartalu imaćemo rast BDP-a od sedam odsto" Vučić izneo fantastične podatke nakon sastanka sa MMF-om

"U trećem kvartalu imaćemo rast BDP-a od sedam odsto" Vučić izneo fantastične podatke nakon sastanka sa MMF-om

NOVO U PONUDI TV ARENA SPORT: Od nedelje počinje emitovanje PREMIUM kanala

NOVO U PONUDI TV ARENA SPORT: Od nedelje počinje emitovanje PREMIUM kanala

STIŽU NOVE INVESTICIJE U SRBIJU! Moravski koridor će kao magnet privlačiti američke firme

STIŽU NOVE INVESTICIJE U SRBIJU! Moravski koridor će kao magnet privlačiti američke firme

- Ovim memorandumima otvaramo vrata našim preduzetnicama i poslovnim ženama da se lakše, brže i kvalitetnije umrežavaju sa poslovnim ženama iz UAE - istakala je Simanić i najavila povezivanje i sa drugim ženskim poslovnim asocijacijama u UAE.

Planirane su, po njenim rečima, zajedničke aktivnosti sa poslovnim ženama UAE usmerene na edukaciju, razmenu znanja i iskustava, kako bi se srpskim preduzetnicama olakšalo pozicioniranje na tržištu Emirata.

- Organizovaćemo niz zajedničkih događaja i B2B sastanaka naših poslovnih žena sa poslovnim ženama UAE u januaru, kada je u okviru Svetske izložbe Ekspo 2020 Dubai planirana nedelja ženskog preduzetništva. Smatramo da će to značajno doprineti unapređenju međusobne saradnje - dodala je Simanić.

Ono što naše preduzetnice mogu da nauče od preduzetnica iz Dubaija i UAE jeste kako da budu što inovativnije, jer ulaganjem u inovacije njihovi biznisi mogu biti konkurentniji na tržištu, a samim tim i održivi na duži rok. Takođe, preduzetnice iz UAE mogu da ostvare odlične poslovne kontakte sa našim preduzetnicama i da plasiraju svoje proizvode i usluge na tržište Srbije, navodi predstavnica PKS.

PKS prepoznala je žensko preduzetništvo kao snažan resurs novog zapošljavanja zbog čega je pre nekoliko godina, u okviru Sektora preduzetnistva PKS, formirana Sekcija za žensko preduzetnistvo kako bi osnažili dame i podstakli ih da počinju sopstveni biznis.

Sekcija za žensko preduzetnistvo PKS okuplja veliki broj preduzetnica, vrlo uspešnih poslovnih žena, ali i onih koje još razvijaju svoje biznise i one upravo od svojih koleginica mogu, kroz primere dobre prakse,mnogo da saznaju i unaprede svoje poslovanje.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd