fbpx
Skip to main content
Fabrika

Investicija VREDNA ČAK 15 MILIONA EVRA stiže u Kovin: Biće posla za 300 ljudi

Foto: Profimedia/ilustracija
Opština Kovin bi do kraja godine trebalo da dobije novi industrijski pogon vredan oko 15 miliona evra.

Reč je o fabrici za završnu obradu čeličnih limova sa oko 300 zaposlenih, od čega će polovinu činiti visokoobrazovani kadar.

Ko prizna, pola mu se prašta: Od 1. januara novo pravilo stupilo na snagu! Ako priznate prekršaj, dobijate manju kaznu

Overen je ugovor između Opštine Kovin i bugarskog investitora Petra Zaharieva o prodaji osam hektara opštinskog zemljišta u industrijskoj zoni na kome će biti podignuta fabrika za završnu obradu čeličnih limova.

Fabrika
Foto: Profimedia/ilustracija

Kompanija "Minimet komoditiz" sa sedištem u Beogradu čiji je Zahariev vlasnik odlučila se za Kovin zbog povoljnih uslova za investitore, blizine smederevske železare i položaja na Dunavu kao transportnom putu. 

SRBIJA MEĐU TURISTIČKOM ELITOM: Svetski putnici visoko ocenili naše GOSTOPRIMSTVO

- Fabrika će biti izgrađena u dve faze. Prva koja će biti gotova do kraja ove godine imaće kapacitet od 400.000 tona godišnje i činiće je dve linije za sečenje toplovaljanih čeličnih limova i jedna za hladno valjane limove. U drugoj fazi biće izgrađene dve linije za galvanizovane limove i jedna za farbane limove ukupnog kapaciteta 380.000 tona godišnje. Druga faza biće završena do kraja 2020. godine - kaže Petar Zahariev, investitor. 

PUTINOVI DAROVI! Srbija će IZVOZITI BEZ CARINE na tržište od 180 MILIONA LJUDI

Osam hektara opštinskog zemljišta u industrijskoj zoni Kovina prodato je za blizu 380.000 evra, ali je mnogo važnije što će u budućoj fabrici posao naći pre svega visokokvalifikovani radnici.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
16 Beograd