Skip to main content
Aleksandar Vučić

Iz plusa u plus: Predsednik otkrio kakvo je stanje srpske ekonomje

Foto: Profimedia
"Imali smo problema sa sušom i ogromne gubitke"

U regionu imamo ubedljivo najveći izvoz i najveću pokrivenost uvoza izvozom, ali ćemo rast sada ga zasnivamo i na potrošnji, a plate i penzije značajno ćemo povećati, tako da ćemo početi da preuzimamo primat, a za početak približićemo se s platama Crnoj Gori, rekao je večeras za RTS predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik obišao radove na Koridoru 11: Između Kine i Srbije postoji čelično prijateljstvo (FOTO)

- Pričam kako ćemo iz plusa u plus, a ne pričam kako ćemo iz -3,1 da dođemo do -2. Dakle, to govori o dobrom stanju kod nas, ne zaboravite da je naš rast BDP-a zasnovan na izvozu i investicijama - rekao je Vučić dodajući da imamo i najveći broj investicija, i pom broju i po novcu koji je uložen, te najbolje stanje u budžetu.

Oni imaju mnogo više doznaka iz inostranstva gde obnavljaju kuće, u BiH i u Prištini i u nekim drugim delovima zapadnog Balkana, naveo je predsednik.

Kako je rekao, u januaru i februaru imali smo značajan pad, imali smo užasnu hidrološku situaciju, te zbog EPS-a nije bilo moguće ostvariti rast, a onda smo počeli to da podižemo.

Dobra vest za sve vozače u Srbiji! Gorivo bi moglo da bude jeftinije čak 7 dinara

- Imali smo problema sa sušom i ogromne gubitke na kukuruzu, na soji, suncokretu čak, ako hoćete i na voću, ono što je grad uspeo da uništi, od maline, do breskve i nektarine, ali sve ćemo to da nadoknadimo, jer industrija je ta koja podiže srpsku privredu, što nije bio slučaj - primetio je Vučić.

Poručio je da će na tome raditi država, da vlada ima njegovu punu podršku...

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Danas sam imao, mislim 20, 21 sastanak, od toga, osam sastanaka sam imao sa predstavnicima različitih kompanija i predstavnicima različitih zemalja oko dovođenja novih kompanija, jer oni žele da razgovaraju i sa predsednikom, uputio sam ih na vladu i na Razvojnu agenciju Srbije - naveo je.

Za Kraljevo je imao dobru vest da stiže najmanje jedna, a verovatno i dve fabrike u najkraćem mogućem roku, a to će, dodao je, za Kraljevčane značiti boljitak pre kraja godine.

Takođe, najavio je da će biti postignut dogovor, iako su poslodavci protiv, o povećanju minimalne zarade, "mislim da će se postići dogovor koji je razuman, da ljudi koji najteže žive bolje žive".

CELA SRBIJA JEDVA ČEKA! Uskoro kreće nova državna nagradna igra "Uzmi račun i pobedi"!

U javnom sektoru takođe sledi značajno povećanje plata, poručio je Vučić uveren da će i penzioneri biti zadovoljniji.

- Polako, zasnivaćemo taj rast i na potrošnji. To je treća noga od te stolice - ponovio je i poručio da ćemo polako da preuzimamo primat, približićemo se najpre Crnoj Gori, a kako kaže, nada se u narednih godinu i po dana i preteći je po prosečnim primanjima.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd