fbpx
Skip to main content
Tomislav Momirović

IZGRADNJA DEONICE AUTOPUTA OD ŠAPCA KA RUMI POČINJE U MARTU: Ministar Momirović pozvao da se ubrzaju radovi (FOTO)

Foto: Tanjug/Nikola Anđić
Ministar Momirović je od svih koji su uključeni u realizaciju ovog projekta zatražio da ubrzaju radove, zbog značaja koji taj put ima za taj deo Srbije.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrasturkture Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji autoputa kod Šapca i pozvao izvođače da ubrzaju radove. Očekuje se da već u toku marta počne izgradnja trase autoputa od Šapca do Rume, rečeno je tokom obilaska buduće trase i gradilišta mosta preko Save.

SRBIJA NIŽE PRIVREDNE USPEHE: Porasla industrijska proizvodnja!

SRBIJA NIŽE PRIVREDNE USPEHE: Porasla industrijska proizvodnja!

GRAĐANI SRBIJE TROŠE VIŠE NEGO PROŠLE GODINE: Maloprodajne radnje ostvarile finansijsku dobit

GRAĐANI SRBIJE TROŠE VIŠE NEGO PROŠLE GODINE: Maloprodajne radnje ostvarile finansijsku dobit

DOBRE VESTI: Poznato kada će biti otvorene granice, u ove zemlje ćemo moći da putujemo bez ikakvih ograničenja

DOBRE VESTI: Poznato kada će biti otvorene granice, u ove zemlje ćemo moći da putujemo bez ikakvih ograničenja

Momirović je od svih koji su uključeni u realizaciju ovog projekta zatražio da ubrzaju radove, zbog značaja koji taj put ima za taj deo Srbije.

- Juče kada sam bio kod predsednika da mu podnosem izveštaj dokle smo došli sa realizacijom svih projekata koje izvodimo i kada sam mu rekao da dolazim da posetim ovaj koridor Ruma-Šabac-Loznica, on me prekinuo i krenuo da priča da li sam svestan koliko je ovo značajno za ovaj deo Srbije, koliko je značajno za privredu, za stanovništvo, koliko je značajno da izgradnjom ove saobraćajnice zaustavimo odliv stanovništva odavde - naveo je Momirović.

Ministar je kazao kako je nakon toga dugo razmišljao o tome i dodao da nije siguran da je razumeo do kraja značaj tog projekta.

- Zahvaljujem se direktoru Koridora Srbije Antiću, svim podizvođačima, izvođačima iz Azvirta. Samo sam heo da kažem, molim vas ubrzajte. Ovo je za nas zaista značajno i molim vas ubrzajte - naglasio je ministar Momirović.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić rekao je da su dobijene jasne poruke od vrha države u vezi sa svim projektima putne infrastrukture.

Momirović Antić
Foto: Tanjug/Nikola Anđić

- Dobili smo jasnu direktivu od predsednika Republike Aleksandra Vučića i ministra Momirovića da se svi radovi na svim projektima koji se realizuju u Srbiji intenziviraju. I mi činimo maksimum napora da idemo, ne u skladu sa rokovima, nego da čak idemo malo ispred rokova - istakao je Antić.

On je pohvalio azerbejdžansku kompaniju Azvirt koja je glavni izvođač na ovom gradilištu, jer svakodnevno sa velikim brojem ljudi radi na novom mostu preko Save.

- Naravno, pohvale za ono što je urađeno, ali i poziv da se radi još više, da se radi još brže, da se radi još bolje. Finansijska realizacija mosta preko Save je 30,8 odsto. Zaista veliki deo radova je urađen, pred nama je ogroman posao i učinićemo maksimum napora svi zajedno da se ovo uradi u skladu sa kvalitetom i dinamikom koja nam je neophodna - rekao je Antić. Dodao je da se zbog značaja projekta spajanja autoputem Šapca i Rume čini maksimum napora da se što pre uđe u trasu, odnosno počne izgradnja puta.

- Mislim da ćemo u toku marta završiti sve potrebne dozvole i rešiti imovinska pitanja da uvedemo izvođača u trasu, i da krenemo da radimo deonicu autoputa od Šapca prema Rumi dugačku 21,6 kilometara u čitaavoj dužini, sa 11 mostova, sedam nadvožnjaka, dosta objekata koje treba uraditi", rekao je Antić.

On je dodao da radovi na mostu idu ispred zadatih rokova uprkos vrlo visokom vodostaju na Savi.

- Gotovo svi šipovi su završeni, rade se sada stubovi i kao što možete da vidite, uradili smo već i prvi deo mostovske konstrukcije. On sada već izgleda kao jedan ozbiljan objekat i ministar i ja smo konstatovali da od naše prethodne posete je golim okom vidljiv veliki napredak u radovima - zaključio je direktor Koridora Srbije.

Momirović Antić
Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić istakao je da je veliko zadovoljstvo kada se vidi da predsednik Vučić, ministar Momirović i direktor Antić misle na građane Špaca.

- Ovo je zaista lep prizor da se u Srbiji gradi i radi, ali je veliki doprinos države Srbije izgradnja autoputa Ruma-Šabac. Ovo će značiti da će Šabac postati top destinacija za privredna ulaganja u ovom delu Srbije. Mi smo spremni kao grad da ponudimo veliku industrijsku zonu, ali pre svega srećni što višedecenijski san dolaska autoputa do Špaca će biti vrlo brzo ostvaren - rekao je Pajić.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd