Skip to main content
radnici, građevina, Rusija

SRBIJA SE GRADI Završavaju se lokalni projekti VREDNI MILIJARDE

Foto: Profimedia/ilustracija
Dragan Stevanović o projektu "Gradimo zajedno"

Više od sedam milijardi dinara za dve godine uloženo je u projekte širom Srbije u okviru projekta "Gradimo zajedno" za podršku razvoju lokalne i regionalne infrastrukture i opremanje industrijskih zona, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Stevanović je, gostujući na RTS-u, rekao da je u projektu, koji Ministarstvo privrede sprovodi u partnerstvu sa Evropskom investicionom bankom (EIB), učestvovalo 88 lokalnih samouprava. 

- O projektima su odlučili sami građani, a odnose se na obnovu škola, vrtića, sala za fizičko, puteva. Na tome se radi još od 2009. godine i gotovo da nema lokalne samouprave u Srbiji koja nije dobila podršku iz ovih sredstava. Mi smo 2018. i 2019. godinu posebno potencirali, jer prema sporazumu sa EIB-om koji je ratifikovan u Skupštini Srbije, ovaj program moramo da okončamo do kraja 2019. godine", rekao je Stevanović, prenosi ministarstvo u saopštenju.

Građani mogu da odahnu: USVOJEN E-PAPIR, dolaze dani jednostavnijih administrativnih postupaka

Građani mogu da odahnu: USVOJEN E-PAPIR, dolaze dani jednostavnijih administrativnih postupaka

Dinar ponovo OBORIO REKORD!

Dinar ponovo OBORIO REKORD!

Srpske devizne rezerve veće nego ikada: OBOREN REKORD!

Srpske devizne rezerve veće nego ikada: OBOREN REKORD!

Prema njegovim rečima, kroz Gradimo zajedno i opremanje zona ukupno je 185 projekata, koji su ili završeni ili u toku i biće realizovani do kraja godine.  On je pozvao lokalne samouprave da više pažnje posvete izradi konkursne dokumentacije.

- Jako je važno da se više posvete izradi, definisanju i usvajanju projektno-tehničke dokumentacije kako bi olakšali da i u ovoj, ali i u narednim godinama neke druge projekte realizujemo - rekao je Stevanović.

Državni sekretar je objasnio da je karakter programa bio takav da je obuhvatao najširi spektar projekata od putne do socijalne infrastrukture, odnosno ustanova javnog karaktera na lokalnom nivou. Ministarstvo privrede, kako je rekao, sprovodi i program koji se odnosi na uređenje poslovnih zona.

- Kroz ovaj program finansiramo 35 projekata ukupne vrednosti iznad 900 miliona dinara i na ovaj način ćemo nastaviti da budemo prisutni i narednih godina. Nastojaćemo da upodobimo program potrebama privrede, lokalnih samouprava ali i novim ekonomskim okolnostima u kojima se Srbija sada nalazi - rekao je Stevanović za RTS.

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd